Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
«Θερμό» καλοκαίρι για τους εργαζόμενους

Τα προβλήματα που ορθώνονται μπροστά στους εργαζόμενους και το πρόγραμμα δράσης συζητά σήμερα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή

Συνεδριάζει σήμερα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στις 10 το πρωί στην αίθουσα της Αγροτικής Τράπεζας (οδός Αμερικής 10), για να κάνει τον απολογισμό της δουλιάς την περίοδο που πέρασε και να χαράξει τους βασικούς στόχους πάλης για το επόμενο διάστημα.

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων το προηγούμενο πεντάμηνο, που αγκάλιασαν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την εργατική τάξη της χώρας μας. Ιδιαίτερα η δράση αυτή επικεντρώθηκε στην προβολή του διεκδικητικού πλαισίου για 1.100 ευρώ κατώτερο μισθό, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση, την ακρίβεια, την αντιιμπεριαλιστική πάλη, το πρόβλημα των συμβασιούχων, την παρουσία των ταξικών δυνάμεων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ και το γιορτασμό Πρωτομαγιάς.

Στους βασικούς στόχους πάλης, σύμφωνα με την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τίθεται το θέμα των κλαδικών και εργοστασιακών συμβάσεων, καθώς η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την Εθνική Σύμβαση Εργασίας που συμφώνησε, υπονομεύει το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων και βάζει σοβαρό εμπόδιο στις κλαδικές και εργοστασιακές. Γι' αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία υπογραμμίζει την ανάγκη, οι Ομοσπονδίες που υπογράφουν κλαδικές συμβάσεις, να μπούνε μπροστά στον αγώνα, να οργώσουν τους χώρους δουλιάς, να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους, να αναπτύξουν τη διεκδικητική τους πάλη.

Επισημαίνει, επίσης, πως μπροστά στους Ολυμπιακούς Αγώνες κυβέρνηση και ΣΕΒ θα τους αξιοποιήσουν και με πρόφαση την «ασφάλεια», θα επιχειρήσουν να καταργήσουν δικαιώματα, κατακτήσεις, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Γι' αυτό το ΠΑΜΕ, κάνει ξεκάθαρο ότι η Κυριακάτικη αργία, το πλήρες σταθερό ωράριο, τα ρεπό, οι συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας, το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και των κινητοποιήσεων δεν μπαίνουν σε καμιά ζυγαριά, ούτε εγκαταλείπονται στο όνομα της όποιας σκοπιμότητας.

Ταυτόχρονα, εκτιμά ότι μετά τους Ολυμπιακούς, θα οξυνθούν τα προβλήματα των μισθωτών, η εργατική τάξη θα βρεθεί μπροστά σε μια νέα επίθεση και καθώς η λεηλασία των πολυεθνικών θα συνεχίζεται, η κυβέρνηση της ΝΔ θα επιχειρήσει να φορτώσει και πάλι τα βάρη στους εργαζόμενους, για τα μυθώδη ποσά που σπαταλήθηκαν.

Ιδιαίτερο βάρος, το καλοκαίρι, θα δώσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους κλάδους του τουρισμού, του εμπορίου, των υπηρεσιών, εκεί δηλαδή όπου οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στο «μάτι του κυκλώνα», με το πρόσχημα της επιτυχίας των Αγώνων. Η προγραμματιζόμενη δράση του ΠΑΜΕ, ολόκληρο το καλοκαίρι, θα εξασφαλίσει ταυτόχρονα τη δυνατότητα, ώστε από το Φθινόπωρο να αναπτυχθούν νέοι εργατικοί αγώνες για τα λαϊκά προβλήματα. Και να προετοιμαστούν καλύτερα οι παρεμβάσεις στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, και για τον νέο Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ολα αυτά τα ανοιχτά μέτωπα, η όξυνση των προβλημάτων των εργαζομένων, κάνουν πιο επιτακτικό το καθήκον για ισχυροποίηση και ενίσχυση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Στην εισήγηση με έμφαση υπογραμμίζεται ότι για το ταξικό κίνημα «Η δουλιά στη βάση, αποτελεί το άλφα και το ωμέγα...». Οτι κριτήριο αναντικατάστατο είναι ο προσανατολισμός του, το δέσιμο και οι παρεμβάσεις στους χώρους δουλιάς, στις εργατογειτονιές, στους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ