Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το αντίδοτο στο «φακελάκι»

Για ένα Ειδικό Λογαριασμό στα δημόσια νοσοκομεία όπου ο ασθενής θα πληρώνει - ως αντίβαρο στο «φακελάκι» - και απ' τον οποίο θα έχουν μερτικό οι γιατροί και το νοσοκομείο μίλησε χτες βράδυ ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό «Αλφα».

Σε επικοινωνία που είχε ο «Ρ» με τον Θ. Γιαννόπουλο, διευκρίνισε ότι αυτές αποτελούν προσωπικές απόψεις και όχι πολιτική του υπουργείου, αλλά επέμενε ότι αποτελεί το περίγραμμα μιας πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ευρώπη. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο Λογαριασμός αυτός θα είναι κατά τα πρότυπα των «απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων» και των λογαριασμών του Πανεπιστημίου με βάση τις ανακοστολογημένες ιατρικές πράξεις, όπως προβλέπει το πρόγραμμα της ΝΔ. Σ' αυτό το λογαριασμό -κατά τον υφυπουργό - θα μπορούν να κατατεθούν και τα χρήματα από ασφαλισμένους σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες - τη συμφωνία με τις οποίες προβλέπει επίσης το πρόγραμμα της ΝΔ.

Αποτελεί βέβαια αντίφαση ότι με τον εξαναγκασμό ενός ασφαλισμένου να πληρώνει σε αγοραίες τιμές για την υγειά του θα αντιμετωπιστούν οι βρώμικες συναλλαγές. Αυτές ευδοκιμούν στο θερμοκήπιο της εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών Υγείας και οι κάθε είδους λογαριασμοί αποτελούν ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ