Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα

Ανεπαρκείς είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας Πρέβεζας. Στο Νοσοκομείο δεν είναι καλυμμένες ούτε οι μισές οργανικές θέσεις γιατρών, ενώ τα αγροτικά ιατρεία της περιφέρειας του Κέντρου Υγείας είναι κενά λόγω της απόσπασης των αγροτικών γιατρών στο Νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο αναπτύσσονται νέα τμήματα (π.χ., Καρδιολογικό Τμήμα), χωρίς να γίνεται πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την ομαλή λειτουργία τους.

Αυτή την άναρχη εικόνα συνάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας,την περασμένη Παρασκευή, που επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας και το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας. Ο Απ. Τασούλας συναντήθηκε με τον πρόεδρο στο ΔΣ του Νοσοκομείου, την Επιστημονική Επιτροπή και το Σωματείο των Εργαζομένων. Η ανεπάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών οφείλεται και στο ότι ο αριθμός των αναπτυγμένων κλινών του Νοσοκομείου δεν επαρκεί για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των κατοίκων. Στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου παρέχεται και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και να καθυστερεί η παροχή νοσοκομειακής φροντίδας. Μεγάλη έλλειψη υπάρχει και στους οδηγούς ασθενοφόρων, καθώς και στο προσωπικό που είναι υπεύθυνο για τη συντήρηση του κτιρίου και του τεχνολογικού εξοπλισμού. Αυτό έχει για αποτέλεσμα το προσωπικό να επιβαρύνεται με αυξημένο φόρτο εργασίας.

Ο Απ. Τασούλας κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για την επίλυση των προβλημάτων τους και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ