Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλειοψηφίες...

"Κυριαρχία ΠΑΣΟΚ στους αγρότες", διαπιστώνουν και προβάλλουν ΤΑ ΝΕΑτου Λαμπράκη, με βάση "στοιχεία" που τους παραχώρησε ο γραμματέας του "τομέα συνεταιριστικού του ΠΑΣΟΚ" και υποδιοικητής της ΑΤΕ Θανάσης Παπαγεωργίου. Αφού, λοιπόν, αναφέρει πως η παράταξη του ΠΑΣΟΚ παίρνει το 53% των εκλεγμένων αντιπροσώπων για την ΠΑΣΕΓΕΣ, ο συντάκτης του σχετικού δημοσιεύματος, σπεύδει να βγάλει, για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, το συμπέρασμα πως, έτσι, "δίνεται μια απάντηση σε ορισμένες πλευρές που επιχείρησαν, με τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, να δώσουν ερμηνείες στα μέτρα τους και να αναδείξουν μεμονωμένα προβλήματα του αγροτικού ζητήματος" κλπ. Την ίδια στιγμή, η άλλη "εταίρα" του εκσυγχρονισμού, η "Αυριανή" του Κουρή, επιδιώκοντας να πάρει τη ρεβάνς από τους αγωνιζόμενους αγρότες για τους μεγάλους αγώνες κατά της κυβερνητικής πολιτικής, ανακράζει: "Πάτωσαν οι... Πατάκηδες στις εκλογές των αγροτικών συνεταιρισμών... "!

***

Μ' αυτά, λοιπόν, τα "στοιχεία", οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες επιχειρούν να παρουσιάσουν ότι, τάχα, οι αγρότες εγκρίνουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ! Κι αυτό, ενώ γνωρίζουν πως οι εκλογές αφορούν την εκλογή νέων διοικήσεων στις οργανώσεις. Και, βεβαίως, είναι γνωστά τα μέσα που χρησιμοποιούν οι εταίροι του δικομματισμού για να υφαρπάξουν τις ψήφους των αντιπροσώπων - πέρα από το εκλογικό σύστημα, που αλλοιώνει τους πραγματικούς συσχετισμούς υπέρ του δικομματισμού. Ηδη έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά για πιέσεις και εκβιασμούς, για εξαγορά συνειδήσεων, για ρουσφετολογικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να πάρει ψήφους αντιπροσώπων, η παράταξή του.

***

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ενδιαφέρον για τις εκλογές στους συνεταιρισμούς έδειξε ακόμα και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Λουκάς Αποστολίδης! Στις εκλογές της ΕΑΣ Λιβαδειάς, βρέθηκε στην κάλπη "σταυρωμένο" ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, μέσα σε φάκελο όπου ήταν τυπωμένο: "Βουλή των Ελλήνων, Λουκάς Αποστολίδης β αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων". Με στυλό στο φάκελο αναγράφονταν το όνομα του αποδέκτη του φακέλου: Ανδρούτσος Λουκάς (αντιπρόσωπος εκλεγμένος από το συνεταιρισμό Αγίας Αννας, από το χωριό δηλαδή του Λ. Αποστολίδη)!

Με τόσο... υψηλό ενδιαφέρον, ήταν επόμενο, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ να "κλέψει" τις ψήφους των 15 από τους 110 αντιπροσώπους, που είχαν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αλλά... την τελευταία στιγμή, προτίμησαν την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Κάπως, έτσι, διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες...

Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ