Τρίτη 13 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αν δε βγαίναμε στο δρόμο, δε θα παίρναμε δραχμή"

Οι βαμβακοπαραγωγοί συμφωνούν πως αν δεν είχαν προηγηθεί οι κινητοποιήσεις, δε θα έβλεπαν αποζημιώσεις. "Βγήκαμε στο πεζοδρόμιο για να πάρουμε αυτά τα λεφτά. Αν δε βγαίναμε 25 μέρες στη "Βιοκαρπέτ", στο Δρούγο και τις Μικροθήβες, δε θα κάναμε τίποτε και δε θα παίρναμε δραχμή", μας είπε ο Βύρωνας Τσούκης από το χωριό Κανάλια.Ο ίδιος πήρε 1.424.000 δραχμές για 106 στρέμματα βαμβάκι, αλλά από αυτά του έμειναν στην τσέπη μόνο 200.000. "Μας φάγανε τα χρωστούμενα και άντε τώρα να ζήσεις φαμίλια με οχτώ άτομα και να τα βγάλεις πέρα με τις ανάγκες τις καλλιέργειας. Οι περισσότεροι πρέπει να ξανασπείρουμε τα χωράφια, αφού πάθαμε ζημιά από τις πλημμύρες και τις βροχές και δεν ξέρουμε πού θα βρούμε λεφτά".

"Αν δεν ήταν η "Βιοκαρπέτ" και ο Βαγγέλης ο Μπούτας μπροστά, δε θα παίρναμε τίποτα, θα ήμασταν τελείως ξεκληρισμένοι. Υπάρχουν χρήματα που μπορούν να δοθούν για να βοηθήσουν τους αγρότες, αλλά πρέπει να κινούμαστε για τα πάρουμε", είπε ο Γιώργος Τσιόπουλος.Στην ερώτηση αν θα συνεχιστούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, ο Γιώργος Τσιόπουλος τόνισε: "Οταν πάνε να καταστρέψουν τους αγρότες, όποια κυβέρνηση κι αν είναι πάνω, εμείς θα παλεύουμε για ζήσουμε. Δε μας φοβίζουν με δικαστήρια και με τέτοια".

Στο χωριό Ματαράγκα ο Σωτήρης Γιαννακός, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου, μας είπε σχετικά: "Οι αποζημιώσεις και δυο τρία πραγματάκια που πήραμε, δόθηκαν κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων. Ομως, όπως πάνε τα πράγματα, στο φούρνο θα βγαίνεις για ψωμί και θα σου λέει ο άλλος "πάμε για συλλαλητήριο". Καταντήσαμε "Δανεία" με έψιλον γιώτα, από τα χρέη που έχουμε και αυτό που βλέπω είναι ότι δε γίνεται τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ