Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ
Ούτε το επίδομα ανεργίας δικαιούνται!

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Να συμπεριληφθούν στα "ειδικά μέτρα για τους απολυμένους της "Πειραϊκής - Πατραϊκής"" και ειδικότερα σ' αυτά που αφορούν την, υπό προϋποθέσεις, επιδότηση ανεργίας μέχρι τη συνταξιοδότηση, διεκδικούν πέντε απολυμένες από το 11ο εργοστάσιο (κλάδος Γαβριήλ) της εταιρίας, αυτό της Ν. Λαμψάκου Ευβοίας.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ρύθμιση για τους ανέργους της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" (ΦΕΚ 15/14.2.97) οι απολυμένες του εργοστασίου της Ν. Λαμψάκου εξαιρούνται του μέτρου. Ως επίσημη δικαιολογία ο Οργανισμός Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ) επικαλείται την "πώληση" του εργοστασίου το Σεπτέμβρη του '93 στον βιομήχανο Παπαθανασίου. Ιδιωτικοποίηση, όμως, που κράτησε μόνον έξι μήνες, καθώς ο ιδιώτης το παράτησε και όχι μόνον αυτό, αλλά διεκδικούσε και "πανωπροίκια" από τον Οργανισμό. Από τότε το εργοστάσιο μπήκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, απολύθηκαν οι 40 εργαζόμενοι και παραμένει κλειστό.

Η κυβέρνηση και ο ΟΑΕ, θέλοντας να αποποιηθούν των ευθυνών τους, το χαρακτηρίζουν πώληση και δεν το συμπεριλαμβάνουν στα περιουσιακά στοιχεία της "Πειραϊκής - Πατραϊκής", με αποτέλεσμα οι απολυμένοι να μην τυγχάνουν των ειδικών ασφαλιστικών και επιδοματικών μέτρων που θεσπίστηκαν για τους υπόλοιπους απολυμένους της επιχείρησης.

Ετσι, αφού οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδήγησαν τη μεγαλύτερη κλωστοϋφαντουργία (με 6.500 εργαζόμενους) στη συρρίκνωση και διάλυση, έρχεται σήμερα η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, διά της υπουργού Ανάπτυξης, να αρνηθεί ακόμα και τα ψίχουλα που δίνει ως κίνητρα... ανεργίας.

Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ