Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΟΜΙΚΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ"
Συνεχίζονται οι παράνομες απολύσεις

Σε νέα παράνομη απόλυση συνδικαλιστή προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας "Δομικά Εργα Φιλίππου" στη Θεσσαλονίκη, μετά τις ομαδικές απολύσεις που ξεκίνησε στις αρχές του έτους και συνέχισε μέχρι το Μάρτη, μειώνοντας τελικά το προσωπικό της από τους 140 σε 80 εργαζόμενους.

Τελευταίο θύμα της παράνομης και ασύδοτης δράσης της επιχείρησης, που όπως φαίνεται έγινε για λόγους συνδικαλιστικής δράσης, είναι ο γενικός γραμματέας του εργοστασιακού σωματείου Αλέκος Αμαξόπουλος,ο οποίος δούλευε στο Τμήμα των Τούβλων και απολύθηκε χωρίς καμία αιτιολογία. Οι προηγούμενες απολύσεις έγιναν στο όνομα της περικοπής των δραστηριοτήτων της εταιρίας, που εκφράστηκαν με κλείσιμο τμημάτων όπως του κεραμοποιείου.

Οι εκλογές στο σωματείο έγιναν την Κυριακή 20 Απρίλη και δύο μέρες μετά η διοίκηση της εταιρίας απέλυσε τον συνδικαλιστή, προκειμένου να αποδυναμώσει περισσότερο το σωματείο εργαζομένων. Θα πρέπει να αναφέρουμε πως από την 7μελή διοίκηση του σωματείου οι πέντε είναι απολυμένοι. Οι άλλοι τέσσερις συνδικαλιστές είχαν απολυθεί παράνομα το προηγούμενο διάστημα, ενώ ήταν ήδη στην πρωτοδιορισμένη διοίκηση του σωματείου. Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες εκλέχθηκαν και πάλι, αφού σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία έχουν αυτό το δικαίωμα λόγο του παράνομου της απόλυσής τους.

Πάντως έχουν ήδη δρομολογηθεί δικαστικές διαδικασίες, τόσο για τις ομαδικές και παράνομες απολύσεις εργαζομένων, όσο και των συνδικαλιστών του εργοστασιακού και κλαδικού σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ