Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στην "Αεροπλο'ϊα"

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Μάη 1997, οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπλοϊα", με κύριο αίτημα τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της εταιρίας.

Οι κινητοποιήσεις που κήρυξαν από κοινού όλα τα κλαδικά Σωματεία εργαζομένων (πιλότοι, αεροσυνοδοί, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι) είναι εκ περιτροπής 4ωρες στάσεις εργασίας: 5 - 9 π.μ. πιλότοι, 9 π.μ. - 1 μ.μ. τεχνικοί, 11 π.μ. - 3 μ.μ. διοικητικοί και 1 - 5 μ.μ. αεροσυνοδοί. Συνοπτικά τα αιτήματα των εργαζομένων στην "Αεροπλοϊα" είναι: Προσδιορισμός του έργου της εταιρίας στο πλαίσιο του εθνικού αερομεταφορέα, με προσφορά υπηρεσιών σ' όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Αγορά νέων αεροσκαφών 75 - 100 θέσεων και ουσιαστική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αντίστοιχη του έργου και του ρόλου της "Αεροπλοϊας". Επενδύσεις για την ανάπτυξη και αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί δραστικά το κόστος παροχής υπηρεσιών από ξένα επισκευαστικά κέντρα. Εκσυγχρονισμός της εταιρίας με σωστή οργανωτική ανασυγκρότηση, νέο κανονισμό εργασίας και σύγχρονο οργανόγραμμα. Εκλογή των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της "Αεροπλοϊας" με άμεση και καθολική ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της εταιρίας προσέφυγε στα δικαστήρια, με στόχο να κηρυχτούν "παράνομες και καταχρηστικές" οι 4ωρες στάσεις εργασίας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ