Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θρασύτατα ψέματα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Τζουμάκα

Σε ψέματα καταφεύγει ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, προκειμένου να κρύψει τις προθέσεις και τις ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου προσωπικά για τον εκδικητικό αποκλεισμό των διωκόμενων αγροτών από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Ενώ, παράλληλα, επιχείρησε να αποδώσει σκοπιμότητες στο ΚΚΕ που αποκάλυψε την πραγματικότητα.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπο του ΚΚΕ επισημαίνει για τις δηλώσεις του Στ. Τζουμάκα:

"Ο υπουργός Γεωργίας απέδειξε, με τις σημερινές (χτεσινές) δηλώσεις του, ότι, εκτός των άλλων, είναι και ψεύτης. Με θράσος απέδωσε σε σκοπιμότητα την καταγγελία του ΚΚΕ για εξαίρεση από τις αποζημιώσεις όσων αγροτών διώκονται για αδικήματα.

Ωστόσο, η ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, με ημερομηνία 24.04.97, αναφέρει (σημείο 7): "Ατομα που έχουν καταδικαστεί ή εκκρεμεί σε βάρος τους δίωξη για αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου δε δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα πριν την αποφυλάκισή τους ή πριν την έκδοση τελεσίδικης απόφασης...". Αυτά περιέχονται στην ανακοίνωση, την ίδια στιγμή που χιλιάδες αγρότες σύρονται στα δικαστήρια σκοπιμότητας και καταδικάζονται.

Ας γνωρίζει ο κ. Τζουμάκας ότι "το ψέμα έχει κοντά πόδια". Το ίδιο και ο αντικομμουνισμός, πουο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον έχουν αναγάγει σε θώρακα της αντιλαϊκής πολιτικής τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ