Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραπλανά ο Τζουμάκας

Συνεχίζονται οι παραπομπές αγροτών στα δικαστήρια

Ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, με αλλεπάλληλες δηλώσεις σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, επιμένει να παραπλανά την κοινή γνώμη σχετικά με τον επιχειρούμενο αποκλεισμό από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους, χιλιάδων αγροτών που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διώκει ποινικά για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, ο υπουργός Γεωργίας υποχρεώθηκε την προηγούμενη Τρίτη να αναδιπλωθεί, διευκρινίζοντας ότι δε θα εφαρμοστούν οι σχετικοί κανονισμοί για τους αγρότες οι οποίοι διώκονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και όσον αφορά τις ζημιές Σεπτέμβρη - Δεκέμβρη '96.

Ομως, παρά τους ψεύτικους ισχυρισμούς του Στ. Τζουμάκα πως, τάχα, δεν υπάρχει πρόβλημα, αυτό παραμένει, καθώς όλο το απαράδεκτο καθεστώς των όρων και προϋποθέσεων που μπαίνει στα πλαίσια των κοινοτικών κανονισμών και των διυπουργικών αποφάσεων των υπουργών Οικονομικών και Γεωργίας είναι σε ισχύ, όπως επεσήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό του "ΦΛΑΣ". Ο κομμουνιστής βουλευτής αποκάλυψε ότι από τους αγρότες ζητούν να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση πως δεν υπάγονται στις σχετικές απαγορεύσεις των ισχυόντων κανονισμών και αποφάσεων. Ετσι, επικρέμαται η απειλή να ζητήσουν από τους αγρότες να επιστρέψουν όσα χρήματα - αποζημιώσεις εισπράξουν! Παρ' όλα αυτά, ο Στ. Τζουμάκας αρνήθηκε να δεσμευθεί να καταργήσει τη σχετική υπουργική απόφαση. "Εφ' όσον αυτό δε γίνεται, ο υπουργός είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό και όχι μόνον στους αγρότες", κατέληξε ο Β. Μπούτας.

Ο Στ. Τζουμάκας περιορίστηκε να πει πως η διαδικασία εφαρμόζεται εδώ και 12 χρόνια και ότι, ο ίδιος, απλώς διευκρίνισε με την τελευταία ανακοίνωσή του τι ισχύει, το σύνολο του πακέτου περιορισμών δηλαδή. Απέφυγε, έτσι, να απαντήσει γιατί χρειαζόταν τότε, να βγάλει την τελευταία ανακοίνωσή του και, τελικά, κατέφυγε στον ωμό αντικομμουνισμό κάνοντας λόγο για "παράνοια" και "για ομάδα πολιτικών που είναι γύρω από το ΚΚΕ που βλέπουν φαντάσματα"! Καταγγέλλουν

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει την τρομοκρατική εκδικητική τακτική της κυβέρνησης που, μετά το ξεφούσκωμα των ελαστικών των τρακτέρ, τα ΜΑΤ και τη βιομηχανία μηνύσεων - διώξεων, τώρα εκδικείται τους αγωνιζόμενους αγρότες επιχειρώντας να τους αποκλείσει από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Κι αυτό γιατί θεωρείται έγκλημα των αγροτών να εκδηλώσουν την απόγνωσή τους και να διαμαρτυρηθούν για τη σκληρή αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Για τη συμμετοχή τους στις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται οι αθρόες διώξεις αγροτών και στις 29 Μάη παραπέμπονται να δικαστούν 13 ακόμα αγρότες του Αγρινίου.Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας καταγγέλλει την εκδικητική μανία της κυβέρνησης ενάντια σε όσους αγωνίζονται κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της. "Αυτή η εκδικητική μανία κατά των αγροτών που αγωνίζονται, τονίζεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, σηματοδοτεί μια γενικευμένη επίθεση ενάντια στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων και του λαού της χώρας. Η κυβέρνηση προκαλώντας και ακολουθώντας τα χνάρια αυτών που έσπειραν τον τρόμο στη χώρα, προσπαθεί να βρικολακιάσει νόμους και πρακτικές που τις καταδίκασε και ανέτρεψε η εργατική τάξη με μακροχρόνιους αιματηρούς αγώνες. Δηλώνουμε όμως πως η (χτεσινή) Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, είναι η πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο οδυνηρή για την κυβέρνηση και τα στηρίγματά της", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ