Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τυχερό παιχνίδι το "Γκόλντεν ρεάλ Μάτζικ"

Τυχερό παιχνίδι είναι το "Γκόλντεν ρεάλ Μάτζικ", σύμφωνα με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και επομένως τα καταστήματα που "φιλοξενούν" αυτό το παιχνίδι θα πρέπει άμεσα να το απομακρύνουν.

Το παιχνίδι "Γκόλντεν ρεάλ Μάτζικ" έχει εμφανιστεί ως ψυχαγωγικό και τεχνικό παιχνίδι από τους εμπνευστές του και έχει κατακλύσει διάφορους χώρους, από λέσχες ψυχαγωγίας μέχρι παραδοσιακά καφενεία.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η Πανελλήνια Ενωση Καταστηματαρχών Αιθουσών Μπιλιάρδου και Ψυχαγωγίας και ζητούσε να ακυρωθούν αποφάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, με τις οποίες έγινε η "μετάταξη" του συγκεκριμένου παιχνιδιού από την κατηγορία των τεχνικών παιχνιδιών στα τυχερά παιχνίδια. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκανε διεξοδική αναφορά στα τυχερά παιχνίδια και έχει ιδιαίτερη σημασία η απόφαση του δικαστηρίου ως προς τη δυνατότητα αλλαγής ενός "ψυχαγωγικού" και "τεχνικού" παιχνιδιού σε τυχερό παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκρινε ότι για να χαρακτηριστεί τυχερό ένα παιχνίδι δεν απαιτείται απλά και μόνο να διαπιστωθεί στην πράξη εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων η μεταλλαγή του μηχανισμού όλων των λειτουργούντων μηχανημάτων. Το βασικό για την κατάταξη ενός παιχνιδιού στα τυχερά είναι αν το αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά από την τύχη.

Επίσης, το ΣτΕ επεκτείνεται και κρίνει ότι είναι τυχερά τα παιχνίδια εκείνα από την έκβαση των οποίων ωφελείται ο ιδιοκτήτης ή ο διευθυντής του κέντρου, στο οποίο διεξάγεται ή ακόμη και πρόσωπα τα οποία δε συμμετέχουν άμεσα στα επίμαχα παιχνίδια, αλλά προσπορίζονται οφέλη, χρηματικές αξίες και στοιχηματίζουν για το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ