Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στάσεις εργασίας αποφάσισαν οι σιδηροδρομικοί

Στις 6, 7 και 8 Μάη, από τις 12μ. μέχρι τις 4μ.μ.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη βδομάδα έχουν εξαγγείλει οι σιδηροδρομικοί, με αιτήματα τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΣΕ και την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 1997.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και των κλαδικών Σωματείων, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν τρεις 4ωρες στάσεις εργασίας 12 μ. - 4 μ.μ. στις 6, 7 και 8 Μάη 1997.

Σημειώνεται ότι οι σιδηροδρομικοί είχαν πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία στις 15 Απρίλη 1997 24ωρη πανσιδηροδρομική απεργία, με τα ίδια αιτήματα, απορρίπτοντας την πρόταση της διοίκησης του ΟΣΕ για αυξήσεις μόλις 1% το 1997.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΣ αναφέρεται ότι οι σιδηροδρομικοί συνεχίζουν τον αγώνα για ικανοποιητική ΣΣΕ 1997 και για νέα συμφωνία Δημοσίου - ΟΣΕ, που να δημιουργεί προϋποθέσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των ελληνικών σιδηροδρόμων. Οσον αφορά την υπογραφή της νέας ΣΣΕ, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣ καταγγέλλουν ότι κυβέρνηση και διοίκηση επιμένουν στην κοροϊδία, προτείνοντας τώρα αυξήσεις 2,5% + 2%, ποσοστό χαμηλότερο κι απ' τον αναμενόμενο απ' την κυβέρνηση πληθωρισμό. Η ΠΟΣ "επιστρέφει τα ψίχουλα" και καλεί τη διοίκηση του ΟΣΕ να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέες σοβαρές προτάσεις, ώστε να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ