Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για δυνατή, μαζική, πρωτοπόρα ΚΝΕ

Με επιγραμματικό τρόπο ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε τους άμεσους οργανωτικούς στόχους της ΚΝΕ:

"Εχουμε την οργάνωση που θα κάνει πράξη αυτές τις κατευθύνσεις; Εχουμε το δυναμικό που θα βάλει στη ζωή και θα υλοποιήσει μαζί με χιλιάδες νέους αυτούς τους στόχους; Απαντάμε με σιγουριά ΝΑΙ!

Από το 6ο Συνέδριο το 1993 μέχρι σήμερα, αποδείξαμε ότι οι νέοι κομμουνιστές μπορούν να βάζουν φιλόδοξους στόχους και να δουλεύουν με αποφασιστικότητα για να υλοποιούνται.

Αποδείξαμε ότι η οργάνωσή μας, που σε λίγο κλείνει 30 χρόνια ζωής, μπορεί να βλέπει με σιγουριά και αισιοδοξία το μέλλον της.

Στις θέσεις του ΚΣ γίνεται αναλυτική έκθεση δράσης της Οργάνωσης, για τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Θέλουμε να σημειώσουμε ότι αυτό που έκρινε την επιτυχή πορεία της ΚΝΕ από το 6ο Συνέδριο στο 7ο, ήταν η επίμονη προσπάθεια συνολικά της Οργάνωσής μας παρά τις αδυναμίες και καθυστερήσεις να συνδυάζει στη δράση της: Τη συμβολή στην ανάταση του κινήματος της νεολαίας με τη σταθερή πολιτική επικοινωνία, με την προβολή του ΚΚΕ, με την οργανωτική της ανάπτυξη.

Συμβάλαμε αποφασιστικά σε αγώνες μικρότερους ή μεγαλύτερους στα Λύκεια, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, στα Νυχτερινά, σε τόπους δουλιάς, στο φιλειρηνικό κίνημα, στηρίξαμε, δίνοντας ώθηση σε πολύμορφες συλλογικές δραστηριότητες. Πήραμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και προβολής των θέσεών μας για τα δικαιώματα της νεολαίας, τα προβλήματά της, αναπτύξαμε σημαντική πολιτιστική δουλιά μέσω των φεστιβάλ. Δώσαμε τη μάχη δίπλα στο ΚΚΕ, σε τέσσερις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις με επιτυχία, προβάλλοντας την πολιτική και προοπτική του Κόμματός μας πλατιά στους νέους. Δυναμώσαμε την Οργάνωση, καταχτώντας μια καλύτερη συγκρότηση, διευρύναμε τις γραμμές μας, διπλασιάζοντας τα μέλη μας, έχοντας δίπλα στην Οργάνωση μια ακόμα οργάνωση από επιρροές και φίλους. Ο συνδυασμός μαζικής - πολιτικής - ιδεολογικής παρέμβασης στη νεολαία πρέπει και σήμερα να βρεθεί στο κέντρο της προσοχής όλων μας, θα κρίνει τα αποτελέσματα της δουλιάς μας, αποτελεί την ποιότητα στη δράση που απαιτείται για την υλοποίηση των αποφάσεων που θα πάρουμε. Στεκόμαστε αναλυτικά στις προτεραιότητες της δουλιάς μας με την Οργάνωση. Σε βασικές πλευρές που πρέπει σταθερά να βρεθούν στην προσοχή των οργάνων - οργανώσεων - μελών της ΚΝΕ.

Α. Ορμητική ανάπτυξη της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Η ορμητική ανάπτυξη της ΚΝΕ ως το επόμενο Συνέδριο πρέπει να εκφραστεί με νέο διπλασιασμό των μελών μας. Αυτός ο στόχος πατάει γερά στις δυνατότητες που υπάρχουν γύρω μας. Θα καλυφτεί μέσω του μεγάλου κύκλου επιρροής που έχουμε και μέσα από τη διεύρυνση αυτού του κύκλου, από την καθημερινή δράση της ΚΝΕ στη νεολαία.

Β. Συστηματική προσπάθεια για προσέγγιση και γνωριμία με την κοσμοθεωρία μας το Μαρξισμό - Λενινισμό. Κατάκτηση και γνώση της πολιτικής μας, ευρύτερη μόρφωση των μελών και στελεχών μας.

Γ. Μαχητικές Οργανώσεις Βάσης που δίνουν περιεχόμενο στη δουλιά του μέλους της ΚΝΕ.

Δ. Ικανά καθοδηγητικά όργανα με πρωτοπόρα στελέχη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ