Παρασκευή 5 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΡΕΒΙΖΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80 - 77
Καθοριστικά λάθη

Οι ερυθρόλευκοι έχασαν μέσα από τα χέρια τους τη νίκη

Δεν τα κατάφερε χτες στην Ιταλία ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπενετόν. Γνώρισε την ήττα με 80 - 77 και τώρα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει την επόμενη βδομάδα την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ.

Η ήττα, που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για τη συνέχεια, αφού η Μπενετόν μαζί με την ΤΣΣΚΑ είναι από τις βασικές διεκδικήτριες των δύο προνομιούχων θέσεων του ομίλου, προήλθε από λάθη των "ερυθρολεύκων", αλλά και κάποια σφυρίγματα των διαιτητών σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Στο Α ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρότι απέκτησε ένα προβάδισμα, το οποίο διατηρούσε δυόμισι λεπτά πριν το τέλος, τα αλλεπάλληλα λάθη έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να κάνουν ένα σερί 12 - 0 και να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά οκτώ πόντων (42 - 34). Χαρακτηριστικό της ανεξήγητης νευρικότητας - επιπολαιότητας των "ερυθρολεύκων" είναι το γεγονός ότι μετά από τάιμ άουτ, λίγο πριν τη λήξη, ξεκίνησαν έξι παίχτες με αποτέλεσμα να δοθεί τεχνική ποινή...

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ανέκαμψαν και έφτασαν έξι λεπτά πριν το τέλος να ισοφαρίσουν σε 68 - 68, παρότι είχαν αποβληθεί με πέντε φάουλ Τάρλατς, Σιγάλας. Από την άλλη πλευρά οι Ιταλοί χωρίς τον Ρεμπράτσα, που από νωρίς είχε τέσσερα φάουλ έμεναν στον αγώνα χάρις κυρίως στον Πίτις, αφού ο Μπακατσιάς περιόρισε αισθητά τον Ουίλιαμς.

Ο Ρίβερς (που μαζί με τον Νάκιτς ήταν οι πρώτοι σκόρερς) 18 πριν τη λήξη με ένα τρίποντο έφερε το παιχνίδι στον πόντο (78 - 77). Η έλλειψη ψυχραιμίας και η άρνηση των διαιτητών να σφυρίξουν φάουλ στον έγχρωμο παίχτη του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με την απόλυτη ευστοχία των γηπεδούχων στις βολές διαμόρφωσαν το τελικό 80 - 77.

ΜΠΕΝΕΤΟΝ: Μπονόρα 12 (1), Γκράτσιτς 3 (1), Πίτις 20, Αμπράσα 2, Κιάτζιτζς, Ρεμπράτσα 9, Βιανίνι 5, Πεσίνα 4, Ουίλιαμς 25 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς 2, Σιγάλας 5, Παπανικολάου 2, Σούλης, Νάκιτς 17, Φασούλας 11, Τόμιτς, Τάρλατς 9, Ρίβερς 30 (4).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ