Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Τρίωρη στάση εργασίας Δευτέρα και Τρίτη

Διαμαρτύρονται ενάντια στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του υπουργείου μέσω της ΜΟΔ, που στην ουσία σημαίνει ιδιωτικοποίηση του υπουργείου

Τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, από τις 7.30 - 10.30 π.μ., πραγματοποιούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, αντιδρώντας στην εμμονή της κυβέρνησης να προωθήσει την ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου, με τον τίτλο "Σύσταση φορέων για την επιτάχυνση της Αναπτυξιακής Διαδικασίας" (ΜΟΔ - ΕΛΚΕ).

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που εκφράζει την Ομοσπονδία, το Σύλλογο και όλες ανεξαίρετα τις παρατάξεις των υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, διατυπώνει την κατηγορηματική της αντίθεση στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όχι για να υπερασπίσει προσωπικά ή συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά γιατί με τη σύσταση της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης (ΜΟΔ) του Πακέτου Ντελόρ 2 και του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων(ΕΛΚΕ) ως Ανωνύμων Εταιριών:

  • Μεταφέρονται εκτός δημοσίου ελέγχου (δημόσιο λογιστικό κλπ.) αποφασιστικές για την ανάπτυξη της χώρας επιλογές ύψους τρισ. δραχμών, όπως η διαχείριση του Β Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και οι μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις, με άμεσο κίνδυνο να προωθηθούν με κρατική επιδότηση διαπλεκόμενα συμφέροντα και σκανδαλώδεις αδιαφανείς διαδικασίες.
  • Επιχειρείται η ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση - διάλυση της δημόσιας διοίκησης και του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, με τη μεταφορά των πιο καίριων αρμοδιοτήτων, καθώς και την αποψίλωση των υπηρεσιών από το πιο έμπειρο και ικανό στελεχικό δυναμικό τους.
  • Δεδομένης της αποτυχίας των συμβούλων Διαχείρισης κατά τη χρησιμοποίησή τους στο Α ΚΠΣ, δεν υπάρχει χρόνος για άλλους πειραματισμούς και χρονικές καθυστερήσεις. Εξάλλου, θεωρείται σίγουρο ότι μέχρι τη σύσταση και τη λειτουργία της ΜΟΔ θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο η απορρόφηση των πόρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ