Τετάρτη 17 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περί εικαστικών ο λόγος

Ως "πυρήνες εικαστικής εκπαίδευσης στην περιοχή τους" χαρακτήρισε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος,τα 13 εικαστικά εργαστήρια που θα λειτουργήσουν, σε πρώτη φάση, σε 13 περιοχές της χώρας μας. Συγκεκριμένα, ακολουθώντας την εμπειρία των εργαστηρίων της Καλαμάτας και της Χαλκίδας, τα εργαστήρια περιλαμβάνουν τμήματα Καλών Τεχνών (ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής), αλλά και Εφαρμοσμένων (κεραμικής, σκηνογραφίας, γραφικών τεχνών κ. ά.), τμήματα ιστορίας τέχνης, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Οι δήμοι, που συμμετέχουν στην πρώτη φάση υλοποίησης του δικτύου εικαστικών εργαστηρίων, είναι οι: Ρεθύμνου, Αλεξανδρούπολης, Αμφισσας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σταυρουπόλεως, Χανίων, Ν. Χαλκηδόνας, Αιγάλεω, Αγίας Παρασκευής, Κυπαρισσίας, Ανδρου, Χαλκιδέων,δήμοι δηλαδή, στους οποίους ήδη υπάρχει σχετική υποδομή και εικαστική δραστηριότητα. Η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Εργαστηρίων θα προέρχεται από το υπουργείο Πολιτισμού, το δήμο, από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από χορηγίες.

Παρά τη χτεσινή "πανηγυρική" υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, παραμένουν αδιευκρίνιστα ζητήματα που αφορούν στο χώρο στέγασης, κριτηρίων και δυνατοτήτων στελέχωσης, ανάδειξης καλλιτεχνικού διευθυντή, περιεχομένου της εικαστικής παιδείας στα εργαστήρια αυτά, αλλά και ζητήματα βιωσιμότητας- κυρίως οικονομικής, των εργαστηρίων, εάν τα εργαστήρια θα παρέχουν δωρεάν εικαστική παιδεία ή θα είναι επιχειρήσεις και υπέρ τίνος.

Με την αναγγελία των εικαστικών εργαστηρίων, έκανε την πρώτη της εμφάνιση και η Γνωμοδοτική Επιτροπή επί θεμάτων εικαστικών τεχνών, την οποία αποτελούν οι: Χρ. Μπότσογλου (πρόεδρος), Ν. Κεσσανλής, Α. Καφέτση, Μ. Μαυρομμάτης, Τζ. Δημακοπούλου, Σ. Κονταράτος και Π. Πολυχρονόπουλος (αναπληρούμενος από τη Β. Γεωργίου). Την ομάδα εργασίας για τη χάραξη εθνικής πολιτικής για τα εικαστικά, συμπληρώνουν οι: Χαρ. Δαραδήμος, Κλ. Δίγκα, Μ. Ηλιάδη, Β. Κυριάκη, Γ. Λαζόγκας, Μ. Μαραγκού, Ε. Στρούζα, Δ. Τρίκας, Κ. Σαραντανέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ