Κυριακή 28 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Ησυχο απόγευμα για πρωτοπόρους

ΠΑΟ και Ολυμπιακός υποδέχονται Λάρισα και Αθηναϊκό, αντίστοιχα. Κρίσιμα παιχνίδια στην "ουρά"

Οι αγώνες που περιλαμβάνει η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής, που διεξάγεται σήμερα, αποτελούν μάλλον μια ευκαιρία για τους πρωτοπόρους να περάσουν ένα ήσυχο μεσημέρι. Ο πρωταθλητής χειμώνα Παναθηναϊκός υποδέχεται την ουραγό Λάρισα, ο Ολυμπιακός τον Αθηναϊκό και ο ΟΦΗ την Καλαμάτα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το βραδινό ντέρμπι στη συμπρωτεύουσα ανάμεσα σε Αρη και Ηρακλή (FILMNET, 20.00), καθώς και η συνάντηση "δίχως αύριο" της Ν. Σμύρνης όπου Πανιώνιος - Ιωνικός νιώθουν την... παγωνιά της επικίνδυνης ζώνης.

Με ρεζέρβες ο ΠΑΟ

Ως μια καλή προπόνηση ενόψει του πρώτου αγώνα με την ΑΕΚ για το κύπελλο την Τετάρτη, αντιμετωπίζουν οι "πράσινοι" το παιχνίδι με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Ο Ρότσα αναμένεται να προφυλάξει κάποιους παίχτες με "κίτρινο πυρετό", όπως ο Γ. Σ. Γεωργιάδης, αλλά και να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς. Παρά τη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους αντιπάλους, ο τεχνικός των γηπεδούχων εφιστά την προσοχή στους ποδοσφαιριστές του ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεων. "Η Λάρισα είναι ένα αξιόμαχο σύνολο και η βαθμολογική της θέση την αναγκάζει να γίνεται πιο μαχητική, με περισσότερο πάθος. Αρα, δεν αποτελεί ευκαταφρόνητο αντίπαλο, το αντίθετο", λέει μεταξύ άλλων. Η αρχική 11άδα του ΠΑΟ μάλλον θα είναι: Βάντσικ, Αποστολάκης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλλιτζάκης, Ουζουνίδης, Μάρκος, Νιόπλιας, Βαζέχα, Αλεξούδης, Μαραγκός, Καπουράνης.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έρχονται στην Αθήνα με πολλά προβλήματα. Ο Α. Μιχαλόπουλος δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μίλος, Ντελόπουλο και τους τιμωρημένους Στόικα, Νασιάκο και Νεμπεγλέρα. Αντίθετα, στη διάθεσή του έχει τεθεί ο Μίλιετιτς.

Ευχάριστο μεσημέρι, όπως πέρσι, ελπίζει ο Ολυμπιακός να περάσει στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Αθηναϊκό. Η ομάδα του Βύρωνα παρουσιάζεται φέτος αρκετά ισχυρή, όμως οι γηπεδούχοι είναι αποφασισμένοι να μη χαλάσουν την ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών και φυσικά να μη χάσουν την επαφή τους με την κορυφή. Ο Τ. Περσίας έχει ζητήσει από τους παίχτες του τη δέουσα προσοχή, ώστε οι πολλοί, σύμφωνα με την ΠΑΕ, φίλαθλοι που θα δώσουν το "παρών" να μην πικραθούν. Θα ξεκινήσουν οι: Ράντος, Καραταϊδης, Κρεμενλίεφ, Σκαρτάδος, Νταμπίζας, Πασσαλής, Ιβιτς, Καραπιάλης, Γιουσκόβιακ, Καρασαββίδης, Γκώνιας.

Ο Μ. Τεννές ευελπιστεί ότι η ομάδα του θα καταφέρει να δείξει το καλό της πρόσωπο, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και φυσικά τον αντίπαλο. Εκτός του τιμωρημένου Σιδηρόπουλου, θα απουσιάσουν οι τραυματίες Κόλτζος, Θεοδωράκος και ο Κακλαμάνος, λόγω συμφωνίας για μη συμμετοχή του απέναντι στην παλιά του ομάδα.

Η δυστοκία στην επίθεση προβληματίζει τον Γκέραρντ, όπως ο ίδιος δήλωσε. Σήμερα, λοιπόν, περιμένει από τους παίχτες του απέναντι στην Καλαμάτα να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή, περισσότερη αποτελεσματικότητα και να πάρουν τη νίκη, που την έχει χαρακτηρίσει μονόδρομο για τον ΟΦΗ. Οι Μεσσήνιοι από την άλλη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λόγω τραυματισμών. Ο Κελπέκης, ο Βαβίλης, ο Στυλιανόπουλος, ο Καραθανάσης και οι διεθνείς με την Γκάνα, Ντούτου, Τζόνσον, δε θα είναι σίγουρα στο Ηράκλειο. Αμφίβολοι είναι οι Κωστούλας, Σακελλαρόπουλος και Φωτεινάκης. Το μόνο ευχάριστο για τον Πέτερσον, ο οποίος αισιοδοξεί ότι μπορεί η Καλαμάτα να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα, είναι πως επιστρέφει ο Κοψαχείλης.

Το ντέρμπι των "προβληματικών"

Ντέρμπι... προβλημάτων στο γήπεδο του Χαριλάου. Ο Αρης προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Εθνικό. Οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν πάση θυσία τη νίκη ώστε να ελπίζουν σε μια καλή βαθμολογική κατάταξη, γιατί περί διακρίσεων ουδείς λόγος. Ο Γηραιός μπορεί να κέρδισε την περασμένη Κυριακή, όμως τώρα αποτελεί... νοσοκομείο. Ενδεικτική της κατάστασης είναι η απάντηση που έδωσε ο έτερος υπηρεσιακός προπονητής του πρωταθλήματος, Β. Αντωνιάδης, όταν ρωτήθηκε προχτές αν μίλησε στους παίχτες του για το σημερινό αγώνα: "Σε ποιους να μιλήσω;"...Ο ουραγός ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ξάνθη ελπίζοντας ότι ο αγώνας με την ακριτική ομάδα, σε συνδυασμό με τις διοικητικές εξελίξεις, θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάστασή του. Τα περιθώρια για το "δικέφαλο" του βορρά έχουν στενέψει αρκετά και μόνη σκέψη των γηπεδούχων είναι οι τρεις βαθμοί. Η εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την Ξάνθη να επιδιώξει (τουλάχιστον) την ισοπαλία. Το παιχνίδι στην Τούμπα παρουσιάζει όμως ενδιαφέρον και για έναν ακόμα λόγο. Οι φήμες θέλουν τον Κοκότοβιτς σε περίπτωση άσχημου αποτελέσματος να γίνεται παρελθόν. Αν συμβεί αυτό, θα αποτελεί "δραματική" σύμπτωση αφού μετά από αγώνα με την Ξάνθη αποχαιρέτησε την Καλαμάτα.

Στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας θα επιδιώξει τη νίκη απέναντι στον Εδεσσαϊκό αφ' ενός για να τον πλησιάσει στον έναν βαθμό και αφ' ετέρου για να απομακρυνθεί περισσότερο από τη ζώνη που οδηγεί στη Β Εθνική. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν ό,τι δεν μπόρεσαν μέσα στο γήπεδό τους. Να πάρουν δηλαδή τους τρεις βαθμούς.

Οριακή και για τους δύο είναι η συνάντηση Πανιωνίου - Ιωνικού. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και δε σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Το ίδιο επιζητά και ο Ιωνικός, θέλοντας όχι μόνο να απομακρυνθεί από τη γραμμή των "μελλοθανάτων", αλλά να ισοσκελίσει και την εντός έδρας ήττα από τον Αθηναϊκό.

Τα ίδια περίπου ισχύουν και στην Πάτρα. Η Παναχαϊκή που διαπιστωμένα αντιμετωπίζει επιθετικό πρόβλημα θα επιδιώξει την κατάκτηση των τριών βαθμών. Αν δεν το καταφέρει, τότε θα υπάρξουν εξελίξεις. Στην αντίπερα όχθη ο Εθνικός, μετά τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα και με τους οπαδούς του σε μια εξέδρα, θα παλέψει, όπως κάθε αγωνιστική, με σκοπό το θαύμα.

Ολοι οι αγώνες θα αρχίσουν στις 3 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ