Τρίτη 30 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ
ΕΔΕ σε βάρος εργαζομένων

Ενορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος των εργαζομένων του αντικαρκινικού Νοσοκομείου "Μεταξά" διέταξε ο πρόεδρος της διοίκησης του Νοσοκομείου, διότι κατήγγειλαν στον Τύπο την ύπαρξη ελλείψεων που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Τρεις από από τους εργαζόμενους που διώκονται είναι και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου. Η εικόνα αυτή προβλήθηκε από το "Ριζοσπάστη" και άλλα ΜΜΕ τον περασμένο Δεκέμβρη, μετά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για τη συμπλήρωση 28 χρόνων λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με όσα είχαν καταγγείλει στη διάρκεια της ημερίδας οι εργαζόμενοι, έχουν παρουσιαστεί σοβαρά προβλήματα στις δύο ακτινοθεραπευτικές κλινικές και στο αναισθησιολογικό και παθολογοανατομικό τμήμα. Αναφερόμενοι στον τεχνολογικό εξοπλισμό, οι εργαζόμενοι είχαν καταλογίσει ευθύνες τόσο στις διοικήσεις όσο και στο υπουργείο Υγείας για τη μη ανανέωσή του. Είχαν φέρει ως παράδειγμα το τμήμα Κοβαλτίου, στο οποίο λειτουργούσε ένα μηχάνημα ακτινοβολίας που είχε με επίσημα στοιχεία εξαντλήσει το όριο αντοχής και παρά την προτροπή των γιατρών και των άλλων εργαζομένων στο χώρο για την αντικατάστασή του. Η διοίκηση του Νοσοκομείου και η τότε ηγεσία του υπουργείου αδιαφόρησαν για τους κινδύνους που διέτρεχαν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να αναστείλουν τη λειτουργία του νευραλγικού τμήματος που είναι οι ακτινοβολίες.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τον πρόεδρο της διοίκησης του Νοσοκομείου, κ. Παπαδόδημα, ότι προσπαθεί να φιμώσει την αλήθεια και να τρομοκρατήσει και να κάμψει τους εργαζόμενους "που τολμούν να ανησυχούν για την πορεία του Νοσοκομείου, τη βεβαρημένη εικόνα που παρουσιάζει λόγω της εγκατάλειψής του". Χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του απαράδεκτη, που αντί να σπεύσει να ζητήσει τη συνεργασία όλων των φορέων του Νοσοκομείου ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, "ξαναφέρνει στη μνήμη σκοτεινές εποχές προσπάθειας φίμωσης και δίωξης των εργαζομένων".

Ο Σύλλογος Εργαζομένων με επιστολή του στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει και την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην ημερίδα, που ήταν αντίθετη με τις θέσεις των εργαζομένων στο "Μεταξά". Ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ, όπως αναφέρει ο σύλλογος των εργαζομένων στο "Μεταξά", είχε ταχτεί υπέρ των ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας και της μεταφοράς των εργαστηριακών εξετάσεων σε ιδιωτικά εργαστήρια, υποστηρίζοντας ότι το κόστος είναι χαμηλότερο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σερβίρουν ως «λύση» την ένταση της άγριας πολιτικής που οξύνει τα αδιέξοδα! (2023-08-12 00:00:00.0)
Κατέρρευσε ψευδοροφή, τραυματίστηκαν δύο τραπεζοκόμες! (2022-01-13 00:00:00.0)
Μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και συγχωνεύσεις ο στόχος της (2010-12-10 00:00:00.0)
Χρειάζεται μαζική παρέμβαση για πλήρη λειτουργία (2005-01-28 00:00:00.0)
«Καρκινώματα» αυταρχισμού στον «Αγιο Σάββα» (2001-03-09 00:00:00.0)
Ηξεραν για το επικίνδυνο ασανσέρ (2000-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ