Τετάρτη 31 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το ποτήρι ξεχείλισε

Για "συνεχή αθέτηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων, που έχει κατά καιρούς αναλάβει και συμφωνήσει με τη διοίκηση του Συλλόγου, για θέματα των εργαζομένων, τα οποία όμως παραμένουν συνεχώς λόγια και μόνο... " καταγγέλλει τον δήμαρχο Πειραιά, Στ. Λογοθέτη,ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά.

"Το ποτήρι των προβλημάτων, επισημαίνουν, έχει ξεχειλίσει επικίνδυνα και τα προβλήματα όσο πηγαίνουν και λιμνάζουν περισσότερο". Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι αναφέρουν τα "οικονομικά", όπου παραμένουν εκκρεμείς οι δεσμεύσεις για τακτοποίησή τους μέχρι 31 Δεκέμβρη '95, αλλά και τις "παροχές σε είδος", καθώς οι εργαζόμενοι "αν και τελειώνει ο πρώτος μήνας του '96 δεν έχουν ακόμη παραλάβει το ρουχισμό που δικαιούνται για το 1995, γιατί οι προμηθευτές ανέστειλαν τις παραδόσεις, εξαιτίας των οφειλών ύψους 50 εκατομμυρίων δραχμών του δήμου προς την επιχείρηση". Κι όμως τα χρήματα του ρουχισμού προέρχονται από έσοδα των ανταποδοτικών τελών και έχουν εισπραχθεί από τη ΔΕΗ.

Μεγάλη καθυστέρηση σημειώνεται και "στη σύγκληση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, προκειμένου να κριθούν υπάλληλοι σε θέσεις διευθυντών και προϊσταμένων, αν και κανονικά έπρεπε να έχει λυθεί το θέμα ήδη από τον Ιούλιο του '95".

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι "η ταμιακή υπηρεσία του δήμου δεν αποδίδει τις παρακρατηθείσες συνδρομές υπέρ του Συλλόγου, ούτε και τις οφειλόμενες δόσεις των εργαζομένων υπέρ του Συνεταιρισμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο τελευταίος, για πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια που λειτουργεί, να ανταποκριθεί οικονομικά και να μην εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι". Τα ίδια συμβαίνουν με τις κρατήσεις υπέρ τρίτων, που παρακρατά ο δήμος με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στους εργαζόμενους "που εκτίθενται στους πιστωτικούς οργανισμούς, στα Ταμεία Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης, ΤΑΔΚΥ ΤΥΔΚΥ, αλλά και στο Ταμείο Παρακαταθηκών".

Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατο έγγραφο του ΤΥΔΚΥ, ο δήμος παρέβη τον διακανονισμό που είχε γίνει μεταξύ του Ταμείου και του Δήμου Πειραιά προ μηνών και χρωστάει σήμερα 1.702.131.430 δραχμές για τα έτη 1991, '92, '93, '94 μέχρι και τις 31 του Απρίλη 1995! Οι μήνες που ακολουθούν ως σήμερα αποτελούν ξεχωριστό ποσό, που βέβαια ούτε και αυτό έχει αποδοθεί...

Στο υπόμνημά τους οι εργαζόμενοι αναφέρονται ακόμη "σε ανεξέλεγκτες και χωρίς προγραμματισμό προσλήψεις που γίνονται στο Δήμο Πειραιά συνεχώς έξω και πέρα από τον οργανισμό εσωτερικής Υπηρεσίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ