Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΟΚΕΪ ΕΠΙ ΧΟΡΤΟΥ
Πρεμιέρα με ήττα

Η Εθνική μας έχασε 3-0 από την ανώτερη Ρουμανία. Σήμερα κόντρα στην Ουκρανία

Με διοργανωτική επιτυχία, η οποία δυστυχώς δε συνοδεύτηκε από ανάλογη αγωνιστική, ξεκίνησε χτες το 1ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΟΚΕΪ (επί χόρτου) ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Οι θεατές και οι επίσημοι παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες μονομαχίες, ενός αθλήματος αγνώστου αλλά συναρπαστικού και δύσκολου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από τη Ρουμανία με 3-0, η Γιουγκοσλαβία κέρδισε τη Βουλγαρία 8-0, η Ουκρανία το Αζερμπαϊτζάν 3-1 ενώ η συνάντηση Αρμενίας - Γεωργίας δεν έγινε, αφού η πρώτη δεν παρουσιάστηκε. Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε καλά, όμως στη συνέχεια δεν κατάφερε ν' αντεπεξέλθει. Βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας της και όπως επισήμαναν παίχτες και προπονητής, στοίχισε η έλλειψη φυσικής κατάστασης. Σήμερα αγωνίζονται Βουλγαρία - Γεωργία, Ρουμανία - Αζερμπαϊτζάν, Ελλάδα - Ουκρανία.

Η διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία και στην προσπάθεια ανάληψης των Ολυμπιακών του 2004, όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ (ΕΛΟΧ) Βαγγέλης Βάββας. Την έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και μέλος της ΔΟΕ, Χουάν Ανχελ Καλχάντο, τον οποίο συνόδευαν οι Π. Συνοδινός (υπεύθυνος σύνταξης του φακέλου υποψηφιότητας), Σ. Καπράλος (στέλεχος της επιτροπής).

Ο κύριος Καλχάντο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο του αθλήματος στην Ελλάδα και την πεποίθησή του για την επιτυχία της διοργάνωσης. Επίσης, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα της χώρας μας για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004 πρόσθεσε "οι εγκαταστάσεις της Αθήνας και η ποιότητα της παρουσίασης του φακέλου καθιστά τη συμμετοχή της πολύ σοβαρή".

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ