Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι παραμυθάδες αδελφοί Γκριμ

"Ο κόσμος των παραμυθιών των Αδελφών Γκριμ - εικονογραφήσεις δύο αιώνων" είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνουν (μέχρι 13/7) στη Θεσσαλονίκη ο "Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας", σε συνεργασία με το Μουσείο και τη Διεθνή Εταιρεία Αδελφών Γκριμ.Η έκθεση παρουσιάζει σε χρονολογική παράθεση τις σπουδαιότερες καλλιτεχνικές τάσεις της γερμανικής και ευρωπαϊκής εικονογράφησης των παραμυθιών, όπου λαμβάνονται υπόψη και συσχετισμοί στην ερμηνευτική ιστορία των παιδικών και λαϊκών παραμυθιών στις χώρες εκτός Ευρώπης. Παρουσιάζονται περίπου 200 μοναδικά πρωτότυπα εκθέματα με ποικίλες καλλιτεχνικές μεθόδους από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου των Αδελφών Γκριμ,στο Κάσελ και από τηΔιεθνή Εταιρεία Αδελφών Γκριμ.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής, Ημερολόγιο (μέχρι 18 του Μάη) και για την εκδήλωση "Τιμή στην εργατική Πρωτομαγιά",το πρόγραμμα το σημερινό έχει ως εξής: Πλατ. Αριστοτέλους, 9.30, συναυλία Γρ. Μπιθικώτση.Πλατ. Δικαστηρίων 9μ.μ.: "Η Μάνα" του Τανσκόι.11 μ.μ.: Μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα "Διοτίμα".

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι εξής εκδηλώσεις της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας": Δικηγορικός Σύλλογος (7μ.μ. ), ντουέτο κλασικής μουσικής. Πλ. Ελευθερίας - Σταυρούπολη (9μ.μ. ), ρεμπέτικη βραδιά με τον Βασίλη Καστούρα. Στο θέατρο "Αυλαία" (σήμερα και αύριο) "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα Λύκη Βυθού. Στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, το πορτογαλικό συγκρότημα "Φάντο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ