Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε διμερή βάση τα Μάρμαρα

Η νομική τεκμηρίωση της κυριότητας της Ελλάδας επί των Μαρμάρων του Παρθενώνα, η ιστορική και φιλολογική τεκμηρίωση,καθώς και τα νέα δεδομένα των εργασιών στο μνημείο και κυρίως στον πρόναο, τα οποία καθιστούν απαραίτητα τα Μάρμαρα, είναι τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν στη νέα περίοδο διεκδίκησης των Μαρμάρων.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι η ελληνική επιτροπή για την Επιστροφή των Μαρμάρων "συνεκλήθη και συμφώνησε σε συγκεκριμένους χειρισμούς",καθώς και "στη χάραξη επικοινωνιακής στρατηγικής σε συνεργασία με το Ιδρυμα "Μελίνα Μερκούρη"". Το θέμα θα τεθεί σε διμερές επίπεδο (μεταξύ του Ελληνα και του Βρετανού υπουργού Πολιτισμού) στις 30/6 στο Λουξεμβούργο,στα πλαίσια του Συμβουλίου των υπουργών Πολιτισμού. Οπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η διμερής συνάντηση ήταν σύσταση της Ουνέσκο, αλλά πρόκειται για σύσταση προς την ελληνική πλευρά, αφού η Μ. Βρετανία συμμετέχει στον εν λόγω διεθνή οργανισμό μόνο ως παρατηρητής.

Σχετικά με το Αγιον Ορος και τα δημοσιεύματα για έμμεσους εκβιασμούς που ασκεί η Ιερά Κοινότητα για την καταβολή των χρημάτων που αφορούν εκδόσεις, ο υπουργός Πολιτισμού αρνήθηκε οτιδήποτε και δήλωσε ότι "όλα πάνε καλά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ