Κυριακή 11 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγωνιστική "υποδοχή" στο διάλογο - απάτη

Πικετοφορία των συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΝΑΤ στην Αθήνα. Στάσεις εργασίας των εργαζομένων στο φάρμακο

Την αντίθεσή τους με τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη θα διατρανώσουν οι συνταξιούχοι των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ και ΝΑΤ τη μέρα της έναρξής του, την Τετάρτη 14 Μάη, οπότε και διοργανώνουν συγκέντρωση - πικετοφορία στην πλατεία Κάνιγγος, στις 10 το πρωί.

Σε ανακοίνωση των Ομοσπονδιών καλούνται όλοι οι συνταξιούχοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, να υπερασπίσουν την κοινωνική ασφάλιση και να απαιτήσουν την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων.

Την Τετάρτη, 14 Μάη 1997, οι εργαζόμενοι στο φάρμακο θα κάνουν στάση εργασίας - 11 π.μ. μέχρι το τέλος της βάρδιας - και οι ιατρικοί επισκέπτες θα κάνουν στάση εργασίας από τις 10 π.μ. - 2 μ.μ. Επίσης οι συνταξιούχοι του φαρμάκου θα κάνουν συνέλευση, ώρα 9 μ.μ., στο ξενοδοχείο "Τιτάνια".

Στις 12, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στο φάρμακο θα κάνουν πορεία προς τα αρμόδια υπουργεία με κύριο αίτημα να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις για τις επικουρικές συντάξεις και να καταργηθεί ο νόμος 2084/92.

Στην επαρχία

Την ίδια μέρα, η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Κοζάνης διοργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 7 το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της, καλεί το λαό της Κοζάνης να πει ΟΧΙ στα κυβερνητικά αντιλαϊκά σχέδια και στον "κοινωνικό διάλογο", που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά το "όχημά της για να κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα συμμέτοχο και συνένοχο της αντεργατικής της πολιτικής". Καλείται ακόμα ο λαός της Κοζάνης να αρνηθεί τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, μέσα από τα οποία οι περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστούν - μεταξύ των οποίων και η Κοζάνη - "θα μετατραπούν σε σύγχρονα στρατόπεδα ενός εξευτελιστικά αμειβόμενου εργατικού δυναμικού χωρίς δικαιώματα".

ΟΧΙ στον κοινωνικό διάλογο, θα ακουστεί την ίδια μέρα και από τον Πύργο,όπου τα Σωματεία Οικοδόμων και Συνταξιούχων διοργανώνουν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στις 7 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ