Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΚΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγωνιστικός απολογισμός

Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Κίνησης

Σε κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου έγινε τη Δευτέρα η Γενική Απολογιστική Συνέλευση της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης και εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της παράταξης, το οποίο θα συγκροτηθεί σε Σώμα μέσα στις επόμενες μέρες. Πλούσιος ήταν ο απολογισμός δράσης για την τριετία που πέρασε, αφού όλο αυτό το διάστημα η ΔΗΚΕΒΕ δραστηριοποιήθηκε πολύμορφα, τόσο σε επίπεδο διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου, όσο και για τα γενικότερα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που προέκυψαν.

Ως κύριος στόχος για το επόμενο διάστημα τέθηκε το πιο πλατύ άνοιγμα στους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες και η συστηματική ενημέρωση για τις θέσεις της ΔΗΚΕΒΕ. Σημειώθηκε ότι πρέπει να γίνει δουλιά σε βάθος, ώστε να αναδειχτεί η απαίτηση των ανθρώπων του κλάδου για ένα συνδικαλιστικό κίνημα με διεκδικητικό χαρακτήρα. Να δραστηριοποιηθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και να ξεσκεπαστεί ο ρόλος της ΠΑΣΚΕΒΕ, της ΔΑΚΜΕ και της παράταξης του ΣΥΝ που συναινούν στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής, η οποία οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες ΜΜΕ αφήνει ασύδοτη τη δράση των πολυεθνικών εταιριών και καταστημάτων. Να ξεσκεπαστούν οι υπεύθυνοι της καθοδικής πορείας των ΕΒΕ και της οικονομίας και να αποκαλυφθούν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν, για να υλοποιήσουν τις επιλογές τους. Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε η παρελκυστική τακτική αυτών που προβάλουν τη δήθεν επέκταση στα Βαλκάνια, ώστε να καλύψουν το στόχο για ξεκλήρισμα των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Διαπιστώθηκε ότι τόσο η καθοδική πορεία των ΕΒΕ όσο και η μείωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτικού κοινού, απορρέουν από την επιλογή της κυβέρνησης να παρέχει προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και να θεσμοθετεί την αθέμιτη λειτουργία του. Η καθοδική πορεία των ΕΒΕ οφείλεται στην επιλογή τυφλής υποταγής της κυβέρνησης στα κελεύσματα της ΕΕ που θέλει να κλείσει το μεγαλύτερο αριθμό των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για να μπορούν να κυριαρχήσουν ανεμπόδιστα οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.Κατά τη διάρκεια της ΓΣ διαμορφώθηκε και το άμεσο διεκδικητικό πλαίσιο που πρέπει να κινηθούν: Κατάργηση των "αντικειμενικών κριτηρίων" και του 35%, για τις εταιρίες και τους συνεταιρισμούς, καθιέρωση ωραρίου σύμφωνα με τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, ουσιαστική προστασία της επαγγελματικής στέγης και ενίσχυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για ανθρώπινες συντάξεις και επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ