Πέμπτη 15 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΟΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
Τα πάντα στο βωμό του κέρδους

Η διείσδυση των τραπεζών στον ασφαλιστικό χώρο, πουλώντας ασφαλιστικά προϊόντα σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρίες, που στην ουσία αποσκοπεί στην αύξηση των κερδών τους και του πελατολογίου τους και κατ' επέκταση στην παγίδευση των καταναλωτών στο φαύλο κύκλο της αποπληρωμής τέτοιων "προσφορών - επενδύσεων" που δημιουργούν οι "αυξημένες ανάγκες της σύγχρονης διαβίωσης" για να λέγονται... "Ευρωπαίοι", ήταν το αντικείμενο της χτεσινής ημερίδας που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ).

Ειδικότερα, αυτό το σύστημα που λέγεται bankassurance, τραπεζοασφάλεια στα ελληνικά, είναι η δυνατότητα που έδωσε στις τράπεζες η "απελευθέρωση" της αγοράς να πουλάνε ασφαλιστικά προγράμματα στους πελάτες τους με χαμηλό κόστος. Να πούμε, βέβαια, εδώ, ότι υπάρχει και το αντίθετο. Δηλαδή, οι ασφαλιστικές εταιρίες να παρέχουν χρηματοοικονομικές "υπηρεσίες".

Το bankassurance, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Σπ. Παπαδόπουλος,διευθυντής επιχειρηματικής ανάλυσης και μάρκετινγκ της Εθνικής Τράπεζας, είναι "αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών, με σκοπό την προώθηση τραπεζικών, ασφαλιστικών και γενικότερα χρηματοοικονομικών προϊόντων σε κοινό πελατολόγιο μέσα από κοινά δίκτυα διανομής". Πράγμα το οποίο παραπέμπει στην τάση της "σύγχρονης αγοράς" για συγκέντρωση κερδών, με μεγάλο θύμα τον εργαζόμενο καταναλωτή και πέπλο τον "εκσυγχρονισμό" της ζωής μας μέσα από νέες "ανάγκες" ή "επενδύσεις", όπως παρουσιάζονται από τα ασφαλιστικά μεγαθήρια και τις τράπεζες.

Οπως επισήμανε, δε, η Μ. Αντωνάκη εκ μέρους των ασφαλιστικών εταιριών, οι τελευταίες "είδαν στα τραπεζικά δίκτυα ένα νέο διανομέα των προϊόντων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ