Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δέκα χρόνια μετά...

Οι μέρες του δημοτικού ραδιοφώνου θα είναι στο επίκεντρο του Πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα δημοτικά ραδιόφωνα,που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων τη Δευτέρα 2 και Τρίτη 3 του Ιούνη στο Ζάππειο.Το Σάββατο 31 του Μάη, κλείνουν ακριβώς δέκα χρόνια από τότε, που εξέπεμψε το πρώτο μη κρατικό ραδιόφωνο. Το συνέδριο διοργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 10 χρόνων της δημοτικής και ιδιωτικής ραδιοφωνίας. Είναι γνωστό πως μέσα σε αυτά τα χρόνια, η δημοτική ραδιοφωνία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, που κυρίως εστιάζονται στο οικονομικό, με αποτέλεσμα πολλοί δημοτικοί ραδιοσταθμοί να έχουν κλείσει.

Περισσότεροι από 30 περιφερειακοί δημοτικοί σταθμοί από όλη την Ελλάδα, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συνέδριο, την έναρξη του οποίου θα κηρύξει ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας, ενώ η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, θα εκφωνήσει την πανηγυρική ομιλία με θέμα "Παιδεία και πολιτισμός, μέσα από την επικοινωνία".

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα συζητηθούν θέματα, που έχουν άμεση σχέση με το παρόν και το μέλλον του ραδιοφώνου, όπως: "Νομικό καθεστώς: τι λύνει ο νόμος και τι αφήνει άλυτο; ", "Μετά δέκα έτη: άνοιξη ή χειμώνας; ", "Δέκα χρόνια ελεύθερο ραδιόφωνο: πολυφωνία ή ένα ακόμη ραδιόφωνο εξουσίας; ", "Ερευνες ακροαματικότητας και διαφήμιση στο ραδιόφωνο: καλοί φίλοι και καλοί λογαριασμοί" και η "Σημερινή κατάσταση και οι ευθύνες των δημοσιογράφων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ