Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λάτιν και παραδοσιακά

Μια βραδιά μαγευτική, παραδομένη στη μουσική λάτιν και σ' έναν μετρ του είδους, τον Τίτο Πουέντε,θα είναι η αποψινή στο θέατρο του Λυκαβηττού. Στις 9.30μμ, ο "βασιλιάς του μάμπο", ο πάντα αγέραστος Τίτο,θα συναντηθεί για μια ακόμη φορά με τους Ελληνες λάτρεις της μουσικής του. Συνοδευόμενος από το 13μελές συγκρότημά του, ο πορτορικανικής καταγωγής μουσικός, θα προσφέρει ένα πρόγραμμα φλογερής, χορευτικής μουσικής. Ο 74χρονος κορυφαίος μουσικός των κρουστών και συνθέτης 400 έργων, εξάλλου, δεν το κρύβει: "Η μουσική μου απευθύνεται στους χορευτές και αυτοί είναι που με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια".

Αύριο (9μμ), εξάλλου, στο Ηρώδειο, διοργανώνεται μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στην επέτειο της Αλωσης της Πόλης. Περισσότεροι από διακόσιοι παραδοσιακοί τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων και του Γ Προγράμματος της ΕΡΑ. Το πρόγραμμα θ' ανοίξει η Δόμνα Σαμίου με το συγκρότημα και τη χορωδία 20 μαθητών της, με τραγούδια για την άλωση. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν: το Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων,ομάδα γυναικών από το ακριτικό χωριό Πεντάλοφος του Εβρου, χορευτές του συγκροτήματος "Αργοναύται - Κομνηνοί" και ο Πόντιος λυράρης Μιχάλης Καλιοντζίδης,τραγουδιστές από την Κρήτη,μουσικοί και χορευτές από τη Χίο,το συγκρότημα "Εν Χορδαίς".Κείμενα και αποσπάσματα από δημοτικά τραγούδια θα διαβάσει η Λυδία Κονιόρδου. Την έρευνα και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Λάμπρος Λιάβας και τη γενική επιμέλεια των χορών η Ρένα Λουτζάκη.

Στον ίδιο χώρο τις δύο πρώτες βραδιές του Ιούνη, θα ακουστούν και πάλι τα γιαπωνέζικα τύμπανα. Μετά τους γνωστούς μας, πλέον, "Kodo" στις 1 και 2 του Ιούνη (9μμ) θα φιλοξενηθεί στο Ηρώδειο το γιαπωνέζικο συγκρότημα "Wadaiko Ichiro Drammers". Πρόκειται για το σχήμα, που ίδρυσε ο Ιχίρο Ινούε, ο δεξιοτέχνης του lin (τύμπανο βάρους 450 κιλών) και μοναδικός Ιάπωνας μουσικός, που γράφει σύγχρονη μουσική για παραδοσιακά κρουστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ