Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσική και χορός
  • Με την "Οδύσσεια" του Νίκου Καζαντζάκη σε μουσική του Μάνου Μουντάκη ξεκινούν αύριο, Κυριακή (11πμ), οι φετινές "Κυριακάτικες Μουσικές Συναντήσεις" του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ στον Εθνικό Κήπο (είσοδος ελεύθερη, από Λ. Αμαλίας). Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το Τρίτο Πρόγραμμα.
  • "Τραγούδι για παιδιά" είναι το θέμα της ημερίδας, που θα πραγματοποιήσει η Πολιτιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,αύριο (10πμ), στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Εισηγητές θα είναι οι Ν. Μαυρουδής, Κ. Μόσχος, Γ. Τσιαμούλης κ. ά. Στην ημερίδα συμμετέχει το Α Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ κατά τη διάρκειά της θ' ακουστούν τραγούδια από παιδιά.
  • Με συναυλία του Μανώλη Ρασούλη απόψε στις 9, στη Μάνδρα (πλ. Χατζημήτρου), συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Μνήμη Αλώσεως". Ολοκληρώνονται αύριο με συναυλία των Κώστα Μακεδόνα, Αναστασίας Μουτσάτσου, Παντελή Θαλασσινού στη Ν. Πέραμο (Μ. Πεύκο), στο πλαίσιο της οποίας ο νομάρχης Δ. Αττικής Π. Παπαπέτρου θα τιμήσει με ειδικό βραβείο τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα 60 μέτρα κλειστού στίβου, Χάρη Παπαδιά.
  • Σήμερα, (8μμ), στο Αθλητικό Κέντρο Τερψιθέας (Αγ. Νεκταρίου και Τενέδου) θα πραγματοποιηθεί Πανόραμα Παραδοσιακών Χορών, ολοκληρώνοντας τις μαθητικές πολιτιστικές εκδηλώσεις "Πολύτοπο 1997", που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου και την Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Οι μαθητές των σχολείων της Γλυφάδας θα χορέψουν με τη συνοδεία ορχήστρας Δημοτικής Μουσικής.
  • Συνθέσεις των Καρυωτάκη, Ευαγγελάτου, Παλλάντιου, Μητρόπουλου, Σκαλκώτα, Γεωργιάδη, Παπαϊωάννου και άλλων Ελλήνων μουσουργών με έργα για πιάνο, τραγούδι, κιθάρα, βιολί και μουσική δωματίου θα παρουσιαστούν στις δύο συναυλίες, που διοργανώνει (10,11/6, 8μμ) η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών,σε συνεργασία με το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Οι συναυλίες, με ελεύθερη είσοδο, θα γίνουν στο Ινστιτούτο "Γκαίτε" (Ομήρου 14-16). Συμμετέχουν καθηγητές και απόφοιτοι σολίστες του Ελληνικού Ωδείου.
  • Συναυλία - αφιέρωμα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει το ΤΕΙ Αθήνας, στο μεγάλο αμφιθέατρο του ιδρύματος, στις 11/6 (7μμ). Συμμετέχουν η Χορωδία και η Ορχήστρα του ΤΕΙ, σε διεύθυνση του Π. Τσουκνίδα.
  • Στα πλαίσια της Εκθεσης Βιβλίου Πειραιά,που παρουσιάζει στο Πασαλιμάνι ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά,αύριο (8μμ) θα παρουσιαστεί πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών και φορεσιών από Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ηπειρο, Κρήτη, νησιά του Αιγαίο και τον Πόντο. Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες του Ηπειρώτικου Συνδέσμου Πειραιά, του Κέντρου Ελληνικού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού, του Κέντρου Κρητικών Χορών και Μουσικής Παράδοσης και η παραδοσιακή ορχήστρα του Βασίλη Σκαλιώτη.Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο δρ. Κώστας Σαχινίδης.
  • Στο "Κατράκειο Θέατρο" σήμερα και αύριο (8.30μμ) ο Δήμος Νίκαιας παρουσιάζει πάνω από 1.200 μαθητές των δημοτικών σχολείων Νίκαιας, με πρόγραμμα δημοτικών χορών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ