Σάββατο 7 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διακοπές με... εμπιστοσύνη

Σε θέματα εμπιστοσύνης και αγάπης κάτω από το καθεστώς της πίεσης και του φόβου, επικεντρώνεται η όμορφη ουγγρική ταινία του Ιστβαν Ζάμπο "Εμπιστοσύνη".Στη γερμανοκρατούμενη Ουγγαρία, δύο άνθρωποι αναγκάζονται να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη. Εκείνη αναζητά την εμπιστοσύνη και την αγάπη, ενώ εκείνος είναι δύσπιστος και κλεισμένος στον εαυτό του. Ταινία με εσωτερικούς ρυθμούς και δραματικές κορυφώσεις, βραβευμένη με Αργυρή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1980. Παίζουν οι Ιλντικο Μπανσάγκι και Πέτερ Αντοράι (ΕΤ - 3 01.00).

Την αμερικανική ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ "Διακοπές στη Ρώμη",θα προβάλει το ΣΤΑΡ στις 00.30.Μια ρομαντική κωμωδία που χάρισε στην Οντρεϊ Χέπμπορν το Οσκαρ α γυναικείου ρόλου το 1953. Υποδύεται μια νεαρή πριγκίπισσα που βρίσκεται στη Ρώμη για διακοπές και αρχίζει να περιπλανιέται. Παρέα της θα έχει έναν γοητευτικό δημοσιογράφο, που τον υποδύεται ο Γκρέγκορι Πεκ.

Την κοινωνική ταινία του Ντέιβιντ Λιν "Η εκλογή του Χόμπσον",θα προβάλει η ΕΤ - 2 στις 01.30.Το 1890 κάπου σε ένα χωριό της Αγγλίας, ένας υποδηματοποιός δε θέλει να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη. Εκείνη θα επαναστατήσει και όχι μόνο θα παντρευτεί αλλά θα στήσει και μια ανταγωνιστική επιχείρηση. Παίζουν οι Τσαρλς Λότον και Τζον Μιλς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ