Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Λογοτεχνικά βραβεία του "Διαβάζω"

Για δεύτερη χρονιά, φέτος, το περιοδικό "Διαβάζω" βραβεύει τα καλύτερα βιβλία, που κυκλοφόρησαν το 1996. Τα βραβεία, που αφορούν σε ποίηση, μυθιστόρημα, διήγημα και βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου, θα απονεμηθούν σε εορταστική εκδήλωση, στις 12 Ιουνίου (8.30 μ.μ.), στο αίθριο της "Στοάς του Βιβλίου".Οι υποψηφιότητες από το χώρο της ποίησης είναι:"Ανιδεογράμματα" και "Ηλιος ο δήμιος μιας πράσινης σκέψης" τουΝ. Βαλαωρίτη,"Ακυρο θαύμα" του Γ. Βαρβέρη,"Adieu" του Χ. Βλαβιανού,"Χώμα από ουρανό" του Α. Βιστωνίτη,"Εν γη αλμυρά" του Β. Λεοντάρη,"Ρυθμού και φόβου" του Μ. Πιερή,"Πατρίδα το αίμα" του Κ. Παπαγεωργίου, "Εκτοτε" του Μ. Σαχτούρη,"Και γάμον Εβρου του ποταμού" του Θ. Τζούλη,"Η σκέψη ανήκει στο πένθος" του Α. Φωστιέρη,"Στον ήλιο μοίρα" τουΘ. Χατζόπουλου.

Μυθιστόρημα: "Flora Mirabilis" της Κ. Μιτσοτάκη,"Γιάντες" τηςΑ. Μιχαλοπούλου,"Η ατέλειωτη γραφή του αίματος" του Ν. Μπακόλα,"Ζαϊδα ή Η καμήλα στα χιόνια" του Α. Πανσέληνου,"Φοίβη. Το βιβλίο της οίησης και της μωρίας" της Τ. Χατζή.Διήγημα: "Η μυρωδιά τους με κάνει να κλαίω" τουΜ. Κουμανταρέα,"Τα θολά τζάμια" του Δ. Νόλλα,"Πάλι κεντάει ο στρατηγός" του Γ. Σκαμπαρδώνη,"Μισόν αιώνα άνθρωπος" του Αντ. Σουρούνη,"Χειρουβικά στα κεραμίδια" του Β. Τσιαμπούση.Για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου: "Δρόμο για την πόλη" του Μ. Καλεώδη,"Πες στη Μορφίνη ακόμα την ψάχνω" της Νικόλ Ρούσου.

Η Αλέκα Παϊζη,η Θέμις Μπαζάκα και η Γιώτα Φέστα θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα βραβευθέντα βιβλία. Την εκδήλωση θα κλείσει η 17μελής "Ορχήστρα των Χρωμάτων",με μαέστρο τον Μίλτο Λογιάδη,σε γνωστές επιτυχίες των "Μπιτλς". Τραγουδούν οι Βασίλης Γισδάκης και Δώρος Δημοσθένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ