Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
"Οδηγεί" ο Κάνκουνεν

Ο τετράκις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Φινλανδός Γιούχα Κάνκουνεν οδηγεί την κούρσα του 44ου Ράλι Ακρόπολις. Ο κορυφαίος ραλίστας όλων των εποχών, κόντρα στα προγνωστικά, είναι πρώτος μετά τη δεύτερη μέρα του αγώνα, στο τιμόνι ενός Φορντ Εσκορτ, ενάμιση λεπτό μπροστά από τον "ομόσταυλό" του και δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ισπανό Κάρλος Σάινθ. Το φετινό Ακρόπολις, πιο σκληρό από ποτέ, έχει ήδη στείλει... σπίτι τους μεγάλα φαβορί, όπως ο περσινός νικητής Κόλιν Μακρέι και ο Κένεθ Ερικσον. Από τα 102, που ξεκίνησαν, συνεχίζουν 70 πληρώματα.

Μετά τους δυο οδηγούς της Φορντ ακολουθεί ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος 25χρονος Μπερνς, που κλέβει την παράσταση στο τιμόνι του Σουμπαρού Ιμπρέζα. Την 5άδα συμπληρώνουν ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Τόμι Μάκινεν και ο Ράλστρομ.

Από ελληνικής πλευράς καλύτερη θέση έχει ο Αρης Βωβός με Μιτσουμπίσι στην 11η θέση, ενώ πίσω του είναι ο Λεωνίδας Κύρκος με Φορντ Εσκορτ. Στην 14η θέση ο Αποστόλου με Λάντσια Ιντεργκράλε. Χτες ματαιώθηκε η ειδική διαδρομή στο Καλαμάκι λόγω ανατροπής του Ρικέλι, που ευτυχώς δεν είχε συνέπειες για το ξένο πλήρωμα του Εσκορτ.

Σήμερα, τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα, θα γίνουν 6 ειδικές διαδρομές ενώ η αυλαία θα πέσει το απόγευμα στο Ζάππειο όπου και θα γίνει ο τερματισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ