Πέμπτη 12 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στον Μάνο

Η ΕΤ-2 τιμά τη μνήμη του αλησμόνητου συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι με τέσσερις εκπομπές αφιερώματα, που θα προβληθούν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιούνη, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατό του. Το Σάββατο στις 22.00 ένα ωριαίο μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο πιανίστας Ανδρέας Ζυμβραγουδάκης, με τίτλο: "Στις γειτονιές του Μάνου",που περιλαμβάνει μπαλάντες και λαϊκά τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι. Τραγουδούν οι: Δημ. Ντάσιας, Δήμητρα Φωτοπούλου και Νίκος Δασκαλάκης. Σκηνοθεσία: Γιώργος Παναγιωτόπουλος.
Την Κυριακή στις 21.15 θα προβληθεί ένα ειδικό αφιέρωμα του Αρη Μαλανδράκη με τίτλο: "Τα τραγούδια της οθόνης", στο οποίο περιλαμβάνονται αποσπάσματα από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο με γνωστούς πρωταγωνιστές και τραγουδιστές, που ερμηνεύουν μερικές από τις πιο γνωστές επιτυχίες του Μάνου Χατζηδάκι. Σκηνοθετική επιμέλεια Μένης Θεοδωρίδης.

Επίσης, την

Κυριακή
στις 22.30, το μουσικό συγκρότημα "Κέλσος" ερμηνεύει έξι τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι διασκευασμένα με παλιά όργανα (φλάουτα με ράμφος, θεόρβη, βιόλα ντα γκάμπα). Το πρόγραμμα, με τίτλο "Σαν παλιά μουσική", επιμελείται ο Νίκος Νικολαϊδης. Σκηνοθεσία Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Τέλος, και πάλι την
Κυριακή
στις 23.30 προβάλλεται ένα 45λεπτο πρόγραμμα με τίτλο: "Εγώ είμαι ένα σύννεφο, και συ είσαι ένας καημός", που επιμελήθηκαν δυο φίλοι και συνεργάτες του Μάνου Χατζηδάκι. Ο Γιώργος Κουρουπός και Σπύρος Σακκάς, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν τον κύκλο των έξι τραγουδιών για πιάνο και φωνή σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση. Τα τραγούδια του έρωτα και του θανάτου που χάθηκε με κείμενα της Ειρήνης Λεβίδη, γίνονται εικόνες για να μας θυμίσουν τον βαθιά ευαίσθητο και ερωτικό Μάνο Χατζηδάκι. Σκηνοθεσία Θάνος Χρυσοβέργης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ