Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήρια κατά της απάτης

Η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος και η Ζάκυνθος παίρνουν αύριο τη "σκυτάλη" των κινητοποιήσεων κατά του διαλόγου - "μαϊμού" και της σφοδρής αντεργατικής επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων

Εντείνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη,με τρεις ακόμα συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο, 19 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και τη Ζάκυνθο.Η Συντονιστική Επιτροπή Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων Θεσσαλονίκης διοργανώνει πανεργατικό συλλαλητήριο, αύριο στις 7.30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου.Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι καλούνται να πάρουν μέρος "στην αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην απάτη του κοινωνικού διαλόγου και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης που προωθεί η κυβέρνηση στο όνομα του ΣΕΒ και των Βρυξελλών.Να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε τόπο δουλιάς και κατοικίας, για να ματαιώσουν το διάλογο - απάτη της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν δημόσια, σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση, υποχρεωτική και αντίθετη σε κάθε ιδιωτικοποίηση προς όφελος των εργαζόμενων και του λαού".

Σημειώνεται επίσης ότι "στο εφεύρημα του κοινωνικού διαλόγου, κυβέρνηση και ΣΕΒ αναζητούν το άλλοθι για το έγκλημα σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων".

Την πρόσκληση στη συγκέντρωση υπογράφουν τα σωματεία Οικοδόμων, Δέρματος, Εμποροϋπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Μετάλλου, Τύπου και Χάρτου, Καπνεργατών, Επισιτισμού, Χημικής Βιομηχανίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Οδηγών Περιφερειακών Δήμων, Τεχνικών Ανελκυστήρων, Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων.

Στο Βόλο

"Εκδηλώστε την αντίθεσή σας και καταδικάστε αγωνιστικά, αταλάντευτα την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, πάρτε την τύχη του εργατικού κινήματος στα χέρια σας, κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες", τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας,που διοργανώνει, αύριο, συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 7 το απόγευμα,ενάντια "στην παγίδα του "κοινωνικού διαλόγου"".

"Καταγγέλλουμε - τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση - στους εργαζόμενους της Μαγνησίας την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου". Ο λεγόμενος "κοινωνικός διάλογος" είναι η ταχτική και το όχημα της κυβέρνησης για να κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους συμμέτοχους και συνενόχους της αντιλαϊκής πολιτικής της".

Το κάλεσμα κάνουν τα σωματεία: Οικοδόμων, Εργατών - Εργατριών Κλωστοϋφαντουργών Βόλου (ΒΙΟΠΑΛ), Ενωση Μηχανοσιδηρουργών Βόλου, Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων - Υπαλλήλων Σούπερ Μάρκετ, Σύλλογος Συνταξιούχων Μαγνησίας, Εργαζομένων στη ΒΕΚ ΑΕ.

Στη Ζάκυνθο

"Στην επίθεση των εργοδοτών να απαντήσουμε με τη δική μας επίθεση, το δικό μας μονόδρομο, τη δική μας πρόταση για πρόοδο και ανάπτυξη σε όφελος του λαού, κόντρα στις επιλογές της ολιγαρχίας", τονίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου,που καλεί σε συγκέντρωση αύριο στις 9 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο.

Το ΕΚ Ζακύνθου καλεί τους εργαζόμενους του νησιού "να αναπτύξουν τον αγώνα τους για την περιφρούρηση των κατακτήσεών τους, όπως το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, το ωράριο, το δικαίωμα στη δουλιά και όλοι οι επιμέρους αγώνες να ενωθούν σε ένα πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στο μαύρο μέτωπο εργοδοτών - κυβέρνησης - ΕΕ και των υποτακτικών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα".

Σημειώνει επίσης ότι "με τον περίφημο κοινωνικό διάλογο, που δεν αποτελεί τίποτα άλλο από ταξική συνεργασία και κοινωνική συναίνεση, η κυβέρνηση, δεν αποβλέπει παρά στην οικειοθελή παράδοση των εργαζομένων, στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, στο τσάκισμα κάθε αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ