Τετάρτη 18 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΝΔΥΣΗΣ - ΥΠΟΔΗΣΗΣ
Πρωτοβουλία για το συντονισμό δράσης

Πρωτοβουλία για το συντονισμό δράσης ενάντια στην αντεργατική επίθεση των εργοδοτών στους κλάδους ένδυσης - υπόδησης αναλαμβάνει η κλαδική ομοσπονδία (ΟΕΚΙΔΕ), καλώντας όλα τα σωματεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο 28 Ιούνη.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, "καθημερινά οι εργαζόμενοι στους κλάδους ένδυσης - υπόδησης αντιμετωπίζουν την επίθεση των εργοδοτών σε όλες τους τις κατακτήσεις. Απειλούνται οι εργασιακές σχέσεις και στη θέση τους προωθούνται ελαστικές μορφές εργασίας. Απειλούνται τα ασφαλιστικά δικαιώματα, με πρώτο την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης. Καθημερινά σημειώνονται ανεξέλεγκτες και τρομοκρατικές απολύσεις και διαθεσιμότητες. Οι εργοδότες δεν εφαρμόζουν τις κλαδικές συμβάσεις, δεν πληρώνουν υπερωρίες, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει εξαντλητική εντατικοποίηση της δουλιάς".

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι "η εργοδοσία αποθρασύνεται από τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ετσι στο όνομα του ανταγωνισμού για μεγαλύτερο κέρδος, επιδιώκουν τη συρρίκνωση και περικοπή των εργατικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα εκβιάζουν για κλείσιμο και μεταφορά των επιχειρήσεων στην Αλβανία ή Βουλγαρία (χώρες με χαμηλό κόστος εργασίας)". Στη σύσκεψη καλούνται 18 κλαδικά και εργοστασιακά σωματεία, τα οποία δραστηριοποιούνται σε περιοχές ή σε επιχειρήσεις όπου είναι πολύ οξυμένα τα παραπάνω προβλήματα.Στόχος είναι η ενημέρωση και η από κοινού δράση για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ