Πέμπτη 19 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Χρυσώνουν το "χάπι"

Τη χρηματοδότηση της επιχείρησης, με σκοπό το άμεσο ξεπούλημά της, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση μετά από πολύωρη σύσκεψη

Τη χρηματοδότηση της ΣΟΦΤΕΞ με 3,9 δισ., με ταυτόχρονη, όμως, έναρξη των διαδικασιών για το ξεπούλημά της, καθώς και την εφαρμογή του διαβόητου επιχειρησιακού σχεδίου, που προβλέπει την ομαδική απόλυση 676 εργαζομένων, συρρίκνωση της επιχείρησης και εργασιακών δικαιωμάτων, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση, μετά από πολύωρη σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας των αρμοδίων υπουργών με τις εμπλεκόμενες στην υπόθεση της χρηματοδότησης τράπεζες. Αυτό, μετά από μια κλιμάκωση εκβιασμών και πιέσεων, που οδήγησε στην αποδοχή από την πλειοψηφία του σωματείου του επιχειρησιακού σχεδίου - καρμανιόλα για τους εργαζόμενους, αλλά και για το ίδιο το μέλλον της ΣΟΦΤΕΞ, το οποίο εμφανίζεται υποθηκευμένο σε μεγάλα ανταγωνιστικά και ισχυρά εκδοτικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν αργά χτες το βράδυ, μετά το τέλος της σύσκεψης, σε αντιπροσωπεία του σωματείου, οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΣΟΦΤΕΞ θα αρχίσουν στις 28 Ιούλη.Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, σημείωσε ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας της επιχείρησης την ερχόμενη βδομάδα.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σύσκεψης, ο γενικός γραμματέας του σωματείου, Χρ. Κατσούλιας, τόνισε: "Η χρηματοδότηση της ΣΟΦΤΕΞ δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επίλυση των προβλημάτων της επιχείρησης, αλλά ουσιαστικά στοχεύει στο ξεπούλημά της, με απολύσεις, συρρίκνωση τμημάτων και δικαιωμάτων. Από σήμερα, αρχίζουν τα προβλήματα, γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση και πρέπει όλοι μας να είμαστε σε επιφυλακή για το τι μέλλει γενέσθαι. Η προσωρινή ανάσα δεν επιτρέπει σε καμιά περίπτωση πανηγυρισμούς".

Η κινητοποίηση

Η αναμενόμενη κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ο παράγοντας που όπλισε χτες, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα, τους εργαζόμενους, που, κόντρα στον καύσωνα, πορεύτηκαν το μεσημέρι, για πολλοστή φορά, στο κέντρο της Αθήνας.

Στις δωδεκάμισι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και με μια δυναμική πορεία, στη 1 το μεσημέρι, οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το αστυνομοκρατούμενο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Το ΔΣ του σωματείου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος αφού τους ανακοίνωσε ότι η διυπουργική συνάντηση θα καθυστερήσει, τους ανέφερε ότι η κυβέρνηση "αγωνιά" για την πορεία της επιχείρησης.

Σήμερα το πρωί, θα συνεδριάσει το ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου για ναεκτιμήσει το αποτέλεσμα της συνάντησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ