Σάββατο 21 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτογελοιοποίηση

Μια μέρα από τη Σύνοδο Κορυφής στο Αμστερνταμ ο Γάλλος πρωθυπουργός Λ. Ζοσπέν παρουσίασε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Αντιγράφουμε από χτεσινή ανταπόκριση:

"Ο νέος σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν υπογράμμισε χτες μιλώντας στο Κοινοβούλιο ότι η κυβέρνησή του θα τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της Αριστεράς. Ξεκινώντας τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ο Ζοσπέν δήλωσε: "Θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε ενώπιον του γαλλικού λαού στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας". Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, οι σοσιαλιστές είχαν δεσμευτεί να δημιουργήσουν 700.000 θέσεις εργασίας για τους νέους μέσα σε δύο ή τρία χρόνια, τις μισές από τις οποίες στο δημόσιο τομέα, και να μειώσουν σταδιακά την εβδομάδα εργασίας από τις 39 στις 35 ώρες" (!).

Θυμίζουμε ότι οι Γάλλοι σοσιαλιστές είχαν αμφισβητήσει προεκλογικά το "Σύμφωνο Σταθερότητας" και είχαν ταχθεί υπέρ της τροποποίησης του δείκτη για το 3% στο δημόσιο έλλειμμα. Ηδη στο Αμστερνταμ απέδειξαν κατά πόσο τηρούν τις προεκλογικές υποσχέσεις τους.

Ομως δεν αναλογίζεται ο Λ. Ζοσπέν ότι με αυτά που λέει το μόνο που καταφέρνει είναι να γελάνε μαζί του οι Κλίντον, Μπλερ και Κολ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ