Κυριακή 29 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ΚΕΠΥΟ τον καταλήστεψε!...

Δημοσιεύουμε τη διαμαρτυρία του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΥΚΟΥ από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και την απάντηση που πήρε από τον προϊστάμενου της ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Θεσσαλονίκης. "Από το ΚΕΠΥΟ έλαβα αποδεικτικό είσπραξης τελών κυκλοφορίας 45.000 δρχ. αντί του ποσού των 2.000 δρχ. που έπρεπε. Πήγα, ως καλός πολίτης, στην καθορισμένη ημερομηνία και πλήρωσα. Οταν όμως αντιλήφθηκα το λάθος μου, ότι έπρεπε να πληρώσω λιγότερα - αργά βέβαια - απευθύνθηκα στην αρμόδια ΔΟΥ και με αίτησή μου ζήτησα να μου επιστραφούν πίσω τα παραπάνω χρήματα που είχα δώσει, για να λάβω την παρακάτω ανήκουστη δικαιολογία: "Σε απάντηση της αίτησης σας, σας πληροφορούμε ότι ναι μεν η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών (ΚΕΠΥΟ) έκανε λάθος στο ποσό των τελών (45.000 δρχ. αντί 2.000 δρχ), αλλά εσείς σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να καταστρέψετε το σήμα των 45.000 δρχ. Κατόπιν αυτού, επειδή δεν είναι δυνατή η επιστροφή του ποσού εφόσον το σήμα έχει καταστραφεί, η υπηρεσία μας δε δύναται να σας επιστρέψει το ποσόν των 45.000 δρχ. (Διαταγή που επισυνάπτουμε, αριθμός 1041600/1894/0014/ΠΟΛ 1116/3-4-1996)".

Τι να συμπεράνω κατόπιν τούτου για το κράτος "δικαίου"; Γιατί να πληρώσω εγώ τα "σπασμένα" του λάθους του ΚΕΠΥΟ; Μ' αυτόν τον τρόπο ζητάν να γεμίσουν τα ταμεία που αδειάζουν, χωρίς να φταίει γι' αυτό καθόλου ο λαός; Ζητώ να μου επιστραφούν πίσω οπωσδήποτε τα χρήματά μου και να πληρώσουν αυτοί που κάναν το λάθος.

Κύριε υπουργέ, ζητώ απάντηση και δικαίωση, από σας, ως καλός και εντάξει πολίτης που είμαι απέναντι στο κράτος. Φωτοαντίγραφα των αποδείξεων, είναι στη διάθεσή σας (υπάρχουν στο "Ριζοσπάστη").


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ