Κυριακή 29 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το όνειρο στην ... κληρωτίδα

Ανακοίνωση του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή κλήρωση 1.000 εργατικών κατοικιών

"Για άλλη μια φορά το όνειρό σου για ένα ανθρώπινο σπίτι θα μπει στην κληρωτίδα του ΟΕΚ",σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ,προς τους δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,με αφορμή τη σημερινή κλήρωση εργατικών κατοικιών σε 1.000 δικαιούχους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

"Για άλλη μια φορά - συνεχίζει η ανακοίνωση - από τους δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους οι τυχεροί θα είναι πολύ λίγοι. Οι υπόλοιποι θα μείνετε με το όνειρο, γιατί με την πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση, η απόκτηση μιας ανθρώπινης κατοικίας, για κάθε δικαιούχο, δε θα γίνει πραγματικότητα για τη μεγάλη πλειοψηφία".

Το Συνδικαλιστικό Τμήμα επισημαίνει ότι ο ΟΕΚ χρηματοδοτείται κυρίως από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να δίνουν κάθε χρόνο 100 εκατ. δραχμές από τον κρατικό προϋπολογισμό, "ψίχουλα δηλαδή, που πολλές φορές ούτε αυτά δε δίνουν. Δηλαδή, η στεγαστική τους πολιτική είναι 3 διαμερίσματα το χρόνο για όλη την Ελλάδα".

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η κυβέρνηση - όπως και οι προηγούμενες - όχι μόνο δε δίνει, αλλά και αφαιρεί έσοδα του Οργανισμού με την πολιτική της. Πολιτική λιτότητας, με επακόλουθο τη μείωση των εσόδων, αφού αυτά υπολογίζονται ποσοτικά στο μεροκάματο. Ανάλογες επιπτώσεις έχουν οι ρυθμίσεις για χρέη προς το ΙΚΑ, αφού οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών εισπράττονται μέσω του ΙΚΑ. Τονίζεται επίσης ότι ο Οργανισμός "λειτουργεί σε συνθήκες αδιαφάνειας, μακριά από τον έλεγχο των εργαζομένων και τα κατά καιρούς σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει είναι ουκ ολίγα".

Το Συνδικαλιστικό Τμήμα υπογραμμίζει ότι χρειάζεται αγώνας για να γίνει το όνειρο της κατοικίας πραγματικότητα, αγώνας για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για:

Ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα, μισθούς, συντάξεις. Αύξηση 1,5% της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του ΟΕΚ και ανάλογη κρατική επιχορήγηση. Παραχώρηση δημόσιας γης στον ΟΕΚ για ανάπτυξη κατασκευαστικού προγράμματος. Κυρίαρχο πρόγραμμα στον ΟΕΚ να είναι το κατασκευαστικό, για δημιουργία σύγχρονων κατοικιών και διανομή τους με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια. Ριζική αλλαγή του ΔΣ του Οργανισμού, με πλειοψηφία τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώνεται το έγκλημα σε βάρος χιλιάδων εργατικών - λαϊκών οικογενειών (2012-02-19 00:00:00.0)
Να μην καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εστίας (2012-02-14 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση απαξιώνει τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (2011-02-10 00:00:00.0)
Εφ' όλης της ύλης παρέμβαση στον ΟΕΚ (2008-11-19 00:00:00.0)
Η κριτική ενόχλησε... (1998-08-11 00:00:00.0)
Εξαγγελίες... με ξένα κόλλυβα (1998-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ