Τρίτη 27 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Εξαγγελίες... με ξένα κόλλυβα

Νέα... προγράμματα ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εργασίας, ενώ έχουν ανασταλεί ήδη υπάρχοντα

Σε εξαγγελίες για επέκταση των στεγαστικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας,μέσα από νομοσχέδιο που θα κατατεθείστο Φλεβάρη στη Βουλή, κατέφυγε σε χτεσινή του συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου.Εξαγγελίες, που κάνουν λόγο για νέα προγράμματα, όταν τα ήδη υπάρχοντα έχουν ανασταλεί, αλλά και που σηματοδοτούν μια ακόμα παρεκτροπή του ΟΕΚ απ' τον πραγματικό του ρόλο, αφού ένα απ' τα νέα προγράμματα αφορά την κατασκευή κατοικιών από κοινού με βιομηχανίες και για το προσωπικό τους!

Ειδικότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται νέες μορφές στεγαστικής συνδρομής, όπως: Προσφορά στους δικαιούχους του ΟΕΚ ενοικιαζόμενης κατοικίας. Προώθηση κατασκευαστικών προγραμμάτων με συγχρηματοδοτήσεις τρίτων, όπως με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες για ανέγερση κατοικιών για τη στέγαση του προσωπικού τους. Ειδικά προγράμματα κατοικίας για άτομα τρίτης ηλικίας. Ανάπλαση αστικών περιοχών ή εγκαταλειμμένων οικισμών. Η παροχή στέγης σε σπουδαστές, παιδιά δικαιούχων ΟΕΚ.

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν ανασταλεί τα δανειοδοτικά προγράμματα του ΟΕΚ, λόγω της αδυναμίας να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτησή τους. Επίσης, ότι ο προϋπολογισμός του ΟΕΚ για το '98 είναι ελλειμματικός κατά 40 δισ. δραχμές. Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του υπουργού, ο Α. Αντύπας μέλος του ΔΣ του ΟΕΚ, σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων, επισημαίνει: "Για άλλη μια φορά ο υπουργός κάνει τον κουβαρντά με ξένα κόλλυβα, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, ενόψει μάλιστα και των δημοτικών εκλογών. Χρειάζεται μεγάλο θράσος να εξαγγέλλει προγράμματα του ΟΕΚ, σαν εποπτεύων υπουργός, όταν είναι γνωστό ότι στα 125 δισ. δρχ. έσοδα του ΟΕΚ για το '98, το κράτος συνεισφέρει μόλις 100 εκατομ. δραχμές και αυτά στα "χαρτιά", γιατί κάθε χρόνο απ' τα 100 εκατομ. δρχ. που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, δίνονται μόλις 40 - 50 εκατομ. δρχ. Είναι θράσος να επιβάλει στον ΟΕΚ άσκηση κοινωνικής πολιτικής, για την οποία δε δίνει το κράτος δραχμή. Να εξαγγέλλει πρόγραμμα ενοικιαζόμενης κατοικίας, όταν ξέρει ότι ο προϋπολογισμός του ΟΕΚ για το '98 είναι ελλειμματικός. Να εξαγγέλλει κατασκευές κατοικιών για εξυπηρέτηση των βιομηχάνων, όταν έχουν ανασταλεί για πέντε μήνες τα δανειοδοτικά του προγράμματα και όταν χιλιάδες δικαιούχοι με δεκάδες χρόνια ασφάλιση δεν μπορούν να πάρουν σπίτι ή δάνειο, επειδή - λόγω ανεργίας - δε διαθέτουν τα τρία τελευταία χρόνια από 75 ένσημα. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει, ο ΟΕΚ να παίξει τον πραγματικό του ρόλο, κατασκευάζοντας καλά και φθηνά σπίτια για τους δικαιούχους, να απαιτήσει ο κύριος όγκος του προϋπολογισμού του να κατευθυνθεί στον κατασκευαστικό τομέα. Να αυξηθεί η εργοδοτική εισφορά από 0,75% στο 1% και επίσης να απαιτήσει να καταβάλει το κράτος τα δεκάδες δισ. δρχ. που οφείλει στον ΟΕΚ, καθώς και το ΙΚΑ να καταβάλει στον ΟΕΚ τις εισπραχθείσες εισφορές".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ικανοποιηθούν απρόσκοπτα οι δικαιούχοι του ΟΕΚ (2010-07-17 00:00:00.0)
Εφ' όλης της ύλης παρέμβαση στον ΟΕΚ (2008-11-19 00:00:00.0)
Προς μια ιδιόμορφη «τράπεζα» (2000-02-27 00:00:00.0)
Τράπεζα... ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (1999-05-12 00:00:00.0)
"Παγώνουν" και επισήμως τα προγράμματα! (1998-11-03 00:00:00.0)
Λιγότερες κατοικίες το 1998 (1997-12-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ