Τετάρτη 1 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δυτικές ιστορίες πάθους

Ο νέος χρόνος μάς καλοπιάνει, τουλάχιστον κινηματογραφικά. Εχει ταινίες για απόψε. Και πολλές και καλές. Αφού σας στείλουμε ευχές, καιρός είναι να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 00.20 "Γουέστ σάιντ στόρι" των Ρ. Γουάιζ και Τζ. Ρόμπινς. Είναι η αιώνια ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, των δυο ερωτευμένων που τους χωρίζει η βεντέτα και το μίσος που τρέφουν οι οικογένειές τους. Είναι η ιστορία όλων των ερωτευμένων. Είναι η ιστορία δυο σύγχρονων εραστών που ζουν στη δυτική πλευρά της Νέας Υόρκης. Της φτωχικής πλευράς του περίφημου Μανχάταν. Είναι μια ιστορία που άφησε εποχή. Οι Τζες, η συμμορία που έχει τη βάση της στη δυτική πλευρά της Ν. Υ., ετοιμάζεται να συγκρουστεί με την αντίπαλη συμμορία των Πορτορικανών Σαρκς. Αλλά κατά τη διάρκεια της σκληρής σύγκρουσης, ο νεαρός Τόνι θα ερωτευτεί την αδελφή του αρχηγού των Σαρκς. Και τότε όλα ανατρέπονται και όλα επιτρέπονται. Οι δυο νέοι έχουν την εύνοια του θεού του έρωτα. Θεός ευάλωτος, όμως, αποδεικνύεται ο Ερωτας. Και ανήμπορος να προστατεύσει τους πιστούς του από το παράλογο μίσος είναι. Στα δυτικά της Νέας Υόρκης ο έρωτας ανθίζει και μαραίνεται έτσι όπως ένα άνθος που διαρκεί μια στιγμή μονάχα. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ, που δικαίως άφησε εποχή, που τιμήθηκε με 10 βραβεία Οσκαρ, που αγαπήθηκε από το κοινό, τέλος, που ακόμη παραμένει ανεπανάληπτο. Πρωταγωνιστούν οι: Τζορτζ Τσακίρης, Νάταλι Γουντ και Ρίτα Μορένο.

Από το ΣΚΑΪ στις 24.00 "Ο πρίγκιπας και η χορεύτρια" του Λόρενς Ολιβιέ.

Μια εξαιρετική αισθηματική κομεντί του Λόρενς Ολιβιέ με την αξέχαστη Μέρλιν Μονρόε στο ρόλο της χορεύτριας, που κάνει ένα δούκα που έρχεται για τη στέψη του Γεωργίου του Ε το 1912, στο Λονδίνο, να νιώσει ανθρώπινα. Να ξεχάσει το πρωτόκολλο και να θυμηθεί ότι είναι άνδρας.

Από την ΕΤ - 2 στις 00.15 "Σχέσεις πάθους" του Στιβ Κλοβς.

Δυο αδέλφια, οι υπέροχοι Μπέικερ, είναι μουσικοί δεύτερης διαλογής, έχουν μια δυνατή αδελφική σχέση εκτός από την επαγγελματική. Οταν αναγκάζονται να προσλάβουν μια άσημη αλλά γοητευτική τραγουδίστρια, οι σχέσεις, τόσο η επαγγελματική όσο και η αδελφική, θα διαταραχτούν. Μια καλή ταινία, που μας αφήνει να διακρίνουμε και τα υποκριτικά προσόντα της Μισέλ Πφάιφερ, καθώς και να ανακαλύψουμε ότι ο Τζεφ Μπρίτζες έχει έναν αδελφό, τον Μπο Μπρίτζες, που υπήρξε, πριν από εκείνον, διάσημος.

Από την ΕΤ - 1 στις 18.20 "Ο κύριος Χούλα Χουπ" των αδελφών Κοέν.

Ο ιδρυτής μια μεγάλης επιχείρησης αυτοκτονεί χωρίς προφανή λόγο. Το συνέδριο των μετόχων βάζει στη θέση του έναν αφελή επαρχιώτη, ώστε με την άγνοιά του να κάνει την αξία των μετοχών να παρουσιάσει μεγάλη πτώση, έτσι ώστε να αγοράσουν όλη την εταιρία σε εξευτελιστική τιμή. Ομως ο νεαρός αφελής δεν ασχολείται με τα της εταιρίας αλλά με μια ρόδα. Μια ρόδα που θα αλλάξει τη ζωή των Αμερικανών αλλά και των Ευρωπαίων. Μια ρόδα που θα κάνει τον κόσμο να χορεύει και τις τιμές να ανεβαίνουν στα ύψη. Είναι η αιώνια, ή μάλλον η αιωνίως αγαπητή ιστορία του Αμερικανών, που δείχνει ότι οι νούλες, δηλαδή τα ανθρώπινα μηδενικά, μπορούν να αλλάξουν την... πορεία του Χρηματιστηρίου... Το αμερικανικό όνειρο: το δολάριο. Με τον Τιμ Ρόμπινς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ