Κυριακή 12 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυβέρνηση - αβανταδόρος

Το οικοπεδικό... όργιο που βρίσκεται σε εξέλιξη έρχεται να αβαντάρει σκανδαλώδες νομοσχέδιο του υπουργού Γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα, που παραχωρεί εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων σε οικοπεδοφάγους και νομιμοποιεί παράνομες οικοδομές.

Σύμφωνα με αυτό, νομιμοποιούνται όλοι οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί που διεκδικούν την αλλαγή χρήσης χιλιάδων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων. Δίνει σε όσους έχουν καταπατήσει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων και έχουν χαρακτηριστεί με υπουργικές αποφάσεις και αποφάσεις δικαστηρίων σαν διακατεχόμενα, τη δυνατότητα να αποκτήσουν πλήρη κυριότητα με την καταβολή στο δημόσιο συμβολικού τιμήματος.

Νομιμοποιεί, επίσης, όσες από τις εκτάσεις είχαν παραχωρηθεί για αγροτική χρήση και έχουν οικοπεδοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν παράνομο. Αναγνωρίζει σε δασικούς συνεταιρισμούς πλήρη κυριότητα σε δάση τα οποία είχαν παραχωρηθεί στο παρελθόν μόνο για ρητίνευση. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ανατίθεται στα πολιτικά δικαστήρια να λύνουν ιδιοκτησιακές διαφορές και με αυτό τον τρόπο προωθείται ο αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων, στο όνομα της γρήγορης επίλυσης των διαφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ