Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ιδιωτικοποίηση της Εφορίας...

ΛΟΝΔΙΝΟ. -

Την ιδιωτικοποίηση της βρετανικής Δημόσιας Οικονομικής Εφορίας "Ινλαντ Ρέβενιου" σχεδιάζει το κυβερνών "Συντηρητικό Κόμμα" του πρωθυπουργού της χώρας, Τζον Μέιτζορ, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Γκάρντιαν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνεται η πώληση 450 γραφείων της Εφορίας και η ανάθεση της επεξεργασίας και αξιολόγησης των στοιχείων που αφορούν επιστροφές φόρου σε ιδιώτες φοροτεχνικούς, προετοιμάζεται για να συμπεριληφθεί στο εκλογικό πρόγραμμα του "Συντηρητικού Κόμματος". Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εισηγητών του, το μέτρο αυτό θα φέρει στον κρατικό προϋπολογισμό έσοδα ύψους 250 εκατομμυρίων λιρών.

Ομως, όπως τονίζει η εφημερίδα, το μέτρο αυτό θα έχει σαν συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας στην Εφορία, που σήμερα απασχολεί περίπου 60.000 υπαλλήλους.

  • Στο μεταξύ, το Συντηρητικό Κόμμα ηττήθηκε σε ψηφοφορία που έγινε στο Κοινοβούλιο σχετικά με πρόταση για αλλαγή στο νόμο για την εκπαίδευση, λαμβάνοντας έτσι 272 ψήφους υπέρ, ενώ την καταψήφισαν 273 βουλευτές. Από την πλευρά του, το αντιπολιτευόμενο "Εργατικό Κόμμα" δήλωσε ότι η νίκη του στην ψηφοφορία αποδεικνύει πόσο δύσκολο θα είναι πλέον για τον Μέιτζορ να εξακολουθήσει να κυβερνά έως την 1η Μάη, που θα πραγματοποιηθούν οι γενικές εκλογές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ