Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επιμένει ο Μολυβάς

Δεν αποδέχεται τις διαβεβαιώσεις Φούρα και τον κατηγορεί σαν αναξιόπιστο. Κλείνει τον ΣΕΓΑΣ και "επιστρέφει" το Παγκόσμιο '97

Σφοδρή επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα εξαπέλυσε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Στράτος Μολυβάς, με αφορμή την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή και περικόπτει την επιχορήγηση του 2% από τα έσοδα του ΠΡΟΠΟ. Αν ψηφιστεί η τροπολογία, ο ΣΕΓΑΣ θα στερηθεί ένα ποσό περίπου στα 800 εκατομμύρια ετησίως. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Στράτος Μολυβάς επανέλαβε χτες τις απειλές για επιστροφή της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Αθήνα.

Οπως ανήγγειλε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, εάν τελικά δε βρεθεί καμία λύση μέχρι την επόμενη βδομάδα, που είναι προγραμματισμένο προς ψήφιση το νομοσχέδιο, τότε θα ανασταλούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και θα απέχουν από κάθε διεθνή και εθνική διοργάνωση.

Δριμύτατη, όμως, ήταν η επίθεση του Στράτου Μολυβά κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα, αφού ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τον θεωρεί κύριο υπεύθυνο για την κατάθεση της τροπολογίας και δε φαίνεται να πείθεται από τις διευκρινίσεις του υφυπουργού. Ο Α. Φούρας δήλωσε προχτές ότι προτίθεται η ΓΓΑ να καλύψει στο μεγαλύτερο μέρος του το ποσό που αντιστοιχεί στο 2%, εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Ομως, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δεν έδειξε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις του υφυπουργού και εμμένει στις αποφάσεις του ΔΣ.

"Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει. Δεν έχει προγραμματισμό και είναι αναξιόπιστος", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στράτος Μολυβάς, ο οποίος διευκρίνισε ότι η αφαίρεση του 2% ανοίγει το φάσμα των πελατειακών σχέσεων.

Απαντώντας στον Σ. Μολυβά, ο Α. Φούρας παρομοίωσε τον Σ. Μολυβά με τον Κ. Τριβέλλα και τις απειλές του για εξορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και δήλωσε ότι "η πολιτική ηγεσία του Ελληνικού Αθλητισμού δεν ασχολείται με αυτές τις αστειότητες".

Οι εργαζόμενοι

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Μπάκας δήλωσε ότιτο πρόβλημα στο ΣΕΓΑΣ είναι διοικητικό. "Ο Στράτος Μολυβάς αποτελεί τον Νέρωνα του Αθλητισμού, αφού έκαψε τους αθλητές, έκαψε τους προπονητές, τώρα πάει να κάψει και τους εργαζομένους στο ΣΕΓΑΣ", τόνισε ο κ. Μπάκας.

  • Την τροπολογία που αφορά τη μείωση των πόρων στον Ελληνικό Αθλητισμό καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ