Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Δάνεια με επιτόκιο 13%

Τα μεγάλα περιθώρια που έχουν οι τράπεζες να μειώνουν αισθητά τα επιτόκια των διαφόρων δανείων που χορηγούν, χωρίς βεβαίως να ζημιωθούν στο παραμικρό, αποδεικνύουν δυο νέα δάνεια που ανακοίνωσε χτες η Ιονική ότι θεσπίζει για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες.

  • Το πρώτο απευθύνεται στις επιχειρήσεις που υπάγονται στην ΠΝΕ 197/78 (βιοτεχνία). Χορηγείται για κεφάλαια κίνησης και έχει διάρκεια 3 χρόνια με σταθερό επιτόκιο 13%.Το ύψος του μπορεί να είναι από 3 μέχρι 100 εκατ. δρχ. και οι δόσεις του εξοφλούνται ανά τρίμηνο. Για κάθε εκατομμύριο δανεισμού, η τριμηνιαία δόση ανέρχεται σε 103.484 δρχ.
  • Το άλλο δάνειο αφορά στην απόκτηση επαγγελματικής στέγης και απευθύνεται σε εμπόρους και εμπορικές ή μεικτές επιχειρήσεις. Το επιτόκιό του είναι επίσης 13% σταθερό για τα πέντε πρώτα χρόνια. Μετά την πάροδο της 5ετίας, και μέχρι τη λήξη της 15ετίας που διαρκεί το δάνειο, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ του τότε ισχύοντος σταθερού ή κυμαινόμενου επιτοκίου. Αν επιλεγεί το τελευταίο, θα εφαρμοστεί το βασικό επιτόκιο μεσομακροπρόθεσμων δανείων συν 1%. Η χρηματοδότηση φτάνει μέχρι και το 80% της αξίας του ακινήτου, ενώ στην περίπτωση ανέγερσης, κατασκευής ή επισκευής, παρέχεται περίοδος χάριτος μέχρι 18 μήνες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η τριμηνιαία δόση για κάθε εκατομμύριο δανείου με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια του δανείου ανέρχεται σε 40.089 δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ