Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα είναι μικρές...

Η υπουργός Ανάπτυξης κάνει πως δε γνωρίζει τις μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ΙΧ

Tov ανταγωνισμό και την "ελεύθερη" αγορά επικαλέστηκε για μία ακόμη φορά χτες η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις υπέρογκες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, που ήδη αποτελούν μια πραγματικότητα. Κατά τ' άλλα προκάλεσε για μια ακόμα φορά υποστηρίζοντας πως δεν είναι και τίποτα φοβερό αν κάποιες εταιρίες επέβαλαν αυξήσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 50%! Κατά τ' άλλα περιορίστηκε στον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση... παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμολογίων. Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι εταιρίες επιβάλουν ήδη τα νέα αυξημένα τιμολόγια, το υπουργείο ακόμα δεν έχει δώσει τους σχετικούς τιμοκαταλόγους στη δημοσιότητα, αφού δεν έχουν κατατεθεί ακόμα.

Η Β. Παπανδρέου, με τη γνωστή αυθαιρεσία που διακρίνει τους κυβερνώντες, διατύπωσε τη γνώμη ότι "οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων είναι μικρές και εάν κάποιες μικρού μεγέθους εταιρίες τα αύξησαν παραπάνω, αυτό δεν επηρεάζει την αγορά". Βέβαια, η υπουργός δε διευκρίνισε τι εννοεί ακριβώς μικρές αυξήσεις, προφανώς γιατί ήταν σίγουρη ότι θα το καταλάβουν μόνοι τους οι ασφαλιζόμενοι, όταν θα χρειαστεί να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Φανερή ήταν και η αμηχανία του Μ. Χρυσοχοϊδη, όταν σπεύδοντας να αμβλύνει και αυτός από την πλευρά του τις εντυπώσεις για τις μεγάλες αυξήσεις επικαλούνταν μια τους όρους ανταγωνισμού, μια την Επιτροπή Ανταγωνισμού και άλλοτε τους ελέγχους που... θα γίνουν. "Ο ανταγωνισμός απαγορεύει στις ασφαλιστικές εταιρίες να κάνουν αυξήσεις 30 και 40%" δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοϊδης, υπονοώντας σαφώς ότι θα υπάρξει ανοχή σε ποσοστά κατά τι μικρότερα. Στα ίδια πλαίσια του ελέγχου για το "θεαθήναι", ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν έλεγχοι σε 20 περίπου επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχουν υποψίες για υποεκτιμήσεις ζημιών, ο οποίος θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και αν χρειαστεί θα υπάρξουν και ανακλήσες αδειών.Στην ίδια συνέντευξη η αρμόδια υπουργός επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να κλείσει η ασφαλιστική εταιρία "Μεσόγειος Ζωής". Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εταιρία έχει σημαντικά προβλήματα και το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών για να βρεθεί μία λύση. Στην κατεύθυνση αυτή γίνεται αποτίμηση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας με σκοπό την εξαγορά του χαρτοφυλακίου της από άλλες ιδιωτικές ή κρατικές εταιρίες.

Κατά τα άλλα η χτεσινή συνέντευξη διανθίστηκε από ανακοινώσεις για τα... επιτεύγματα του υπουργείου, δηλαδή το εξής ένα: Τα θετικά - όπως χαρακτηρίστηκαν - αποτελέσματα της πολιτικής εποπτείας της αγοράς που ακολουθεί το υπουργείου Ανάπτυξης, στη δήθεν προστασία του καταναλωτή και στη μείωση του τιμαρίθμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσωρινό «πάγωμα» (2006-05-27 00:00:00.0)
Αυξήσεις ασφαλίστρων με νέα τερτίπια (2005-10-06 00:00:00.0)
Ετοιμάζουν νέο χαράτσωμα στους ασφαλισμένους (2003-03-04 00:00:00.0)
«Καλημέρα» με ανατιμήσεις (2001-01-09 00:00:00.0)
Τα κέρδη είναι αδιαπραγμάτευτα! (1999-01-28 00:00:00.0)
Κυβέρνηση και εταιρίες ετοιμάζουν το νέο χαράτσι (1996-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ