Τρίτη 4 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στον ΠΑΟ ελπίζουν ακόμα

Παίχτες μαχητές θέλει ο Ζάετς που ομολογεί "δεν είμαστε τεχνική ομάδα"

O Νικολά Ντικουμέ... μαύρισε την καρδιά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα έκανε δύσκολη τη ζωή των αμυντικών του τριφυλλιού. Ο 24χρονος Καμερουνέζος επιθετικός του Απόλλωνα με δύο προσωπικά γκολ "καθάρισε" για την ομάδα του (2 - 0) στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας ως τώρα (19η αγωνιστική) τη μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος. Αλλωστε το γεγονός ότι δε βρέθηκε κανένας 13άρης στο ΠΡΟΠΟ λέει πολλά.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου στην Παιανία ο Βέλιμιρ Ζάετς επανέλαβε ουσιαστικά αυτά που είχε πει μετά το τέλος του αγώνα: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Φταίμε όλοι. Και όσοι έπαιξαν και όσοι καθίσαμε στο πάγκο. Ντροπή. Ηταν το χειρότερο παιχνίδι μας. Πάθαμε μεγάλη ζημιά. Χάσαμε από ένα συγκρότημα που δε διεκδικεί τίτλο", τόνισε ο Ζέκο και δικαιολόγησε γιατί ήρθε αυτή η ήττα αναλυτικότερα: "Η πίεση, το πάθος και το πείσμα είναι τα στοιχεία που θέλω από τους παίκτες μου. Εμείς δεν είμαστε τεχνική ομάδα. Αυτά μας έλειψαν και γι' αυτό ηττηθήκαμε. Οποιος δεν μπορεί να δώσει μάχη μέσα στο γήπεδο δε θα παίζει. Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο που έρχεται να μας δει". Αναφερόμενος στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο Ζάετς υποστήριξε: "Είμαστε ακόμη σε τροχιά τίτλου. Ασφαλώς όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν. Χάσαμε μια καλή ευκαιρία να διατηρηθούμε σε απόσταση βολής από την κορυφή, όμως τώρα θα ψάξουμε μια άλλη ευκαιρία που ενδεχόμενα θα παρουσιαστεί".

Στην αντίπερα όχθη ο Μπάμπης Τεννές είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει: "Ηταν μια μεγάλη νίκη. Πραγματικά δεν πίστευα ότι θα κερδίζαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο", για να συμπληρώσει ο... εκτελεστής του ΠΑΟ Ντικουμέ: "Εκανα το καθήκον μου. Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα από μένα. Κάντε λίγη υπομονή".

Τα άλλα ματς

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή αφού πέρασε αλώβητος από τα Χανιά κερδίζοντας τον ΟΦΗ. Ο Ανδρέας Νινιάδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μόλις στο 2' ήταν ο λυτρωτής των Πειραιωτών.

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Ηρακλής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης από τον ΠΑΟΚ. Το συγκρότημα του Αλκέτα Παναγούλια με νέα πρόσωπα τους Γκώνια, Σαπάνη κέρδισε δίκαια 2 - 0 και έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμη καλύτερες μέρες. Αντίθετα ο δικέφαλος προσγειώθηκε... ανώμαλα μετά τις τελευταίες πετυχημένες εμφανίσεις.

Σε ρυθμό ρελαντί ο Πανηλειακός του Βασίλη Δανιήλ σάρωσε 4 - 0 τον Εδεσσαϊκό και σκαρφάλωσε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οσον αφορά του Εδεσσαίους θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ ώστε να παραμείνουν στην κατηγορία.

Εντυπωσιακή και η Καβάλα συνέτριψε την Ξάνθη με 5 - 2. Μόνο ντέρμπι δεν ήταν το ματς αυτό που είχε... παρενέργειες για τη Σκόντα. Ο Κουρτ Γιάρα παραιτήθηκε και τη θέση του πήρε χτες ο Αγγελος Αναστασιάδης μέχρι το τέλος της περιόδου.

Επιστροφή στις νίκες και για τη Βέροια. Ο συνήθης ύποπτος Τάσος Μητρόπουλος με κεφαλιά ήταν ο σκόρερ (1 - 0) της βασίλισσας σε βάρος της Καλαμάτας.

Σημαντικό βαθμό "τσίμπησε" εκτός έδρας η Παναχαϊκή. Το 0 - 0 στο Χαριλάου κρίνεται απόλυτα δίκαιο και το ντεμπούτο στον Αρη για Ρότσα, Δημητριάδη δεν ήταν το καλύτερο.

Τέλος στη Νεάπολη ο Αθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη 1 - 0 από τον Ιωνικό. Οι φίλαθλοι της Νίκαιας φωνάζουν για "στημένο" ματς, ενώ ο Μπλαχίν άφησε... σπόντες τονίζοντας ότι "ορισμένοι νομίζουν ότι με 27 βαθμούς ο Ιωνικός έχει σωθεί"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ