Κυριακή 2 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
"Υπερβολικά" τα αιτήματα - προέχει η Ευρωπαϊκή Ενωση!

Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία έδειξε, για μια ακόμα φορά, το πραγματικό περιεχόμενο του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου", που σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση ισοδυναμεί με πεδίο μονότονης και δογματικής επανάληψης του "όχι" στα αιτήματα των λαϊκών στρωμάτων

Με "δώρο" την άρνησή του σε όλα τα αιτήματα των αγροτών, συστάσεις για στροφή των ξωμάχων σε ειδικού τύπου τουριστικές δραστηριότητες (!) και προεκλογικού χαρακτήρα εξαγγελίες, ξεκίνησε, χτες, από τη Λάρισα την τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός. Ο Κ. Σημίτης επισκέπτεται τις πρωτεύουσες των θεσσαλικών νομών επικεφαλής κλιμακίου 13 υπουργών και υφυπουργών, στα πλαίσια του... "εποικοδομητικού διαλόγου" που ξεκίνησε η κυβέρνηση με τις παραγωγικές τάξεις.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία που έκανε στη Νεάπολη της Λάρισας με θέμα "προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας", έκανε σαφές ποιο είναι το πραγματικό νόημα του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου που εγκαινίασε η κυβέρνηση, με στόχο την εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων απέναντι στην πολιτική της. "Δεν μπορούμε, είπε απευθυνόμενος στους αγρότες, να προχωρήσουμε στην ικανοποίηση υπερβολικών αιτημάτων, τα οποία απομακρύνουν όλη την κοινωνία, συνολικά, από τους κοινούς στόχους και τις επιδιώξεις"... Με τον τρόπο αυτό, καταλόγισε στους αγρότες ευθύνες (!) γιατί με τα "υπερβολικά" αιτήματά τους μπορεί να απομακρύνουν την κοινωνία από το πρόγραμμα "σύγκλισης", που, όπως είπε, είναι συγκεκριμένο και "μέσα στο οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε".

Οσον αφορά στον περιβόητο διάλογο, στόχος, είπε, είναι "να υπάρξει δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων" ώστε "να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις" και να εξασφαλίσουν οι επιλογές της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα "τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση".

Με την ομιλία του, ο πρωθυπουργός μοίρασε στη Θεσσαλία εκατοντάδες δισ. Μίλησε για 5ετές πρόγραμμα που αφορά στη Θεσσαλία ύψους 500 δισ δραχμών... Απαντώντας, δε, στα αιτήματα των αγροτών τούς πρότεινε μέσω των προγραμμάτων που εξήγγειλε, να στραφούν σε δραστηριότητες, όπως η ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, εναλλακτικές μορφές γεωργίας, εισαγωγή νέων τεχνολογιών κλπ. Παράλληλα, προχώρησε σε εξαγγελίες τύπου εκτροπής του Αχελώου, χωρίς όμως να κάνει λόγο γι' αυτήν... Ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της λίμνης Κάρλας, εξήγγειλε φράγματα, νοσοκομεία, μουσεία, κέντρα νεοσυλλέκτων, βιοτεχνικά πάρκα κλπ.

Επίσης, ο Κ. Σημίτης, σε ομιλία που έκανε στην έδρα της 1ης Στρατιάς, αφού προχώρησε σε αλλεπάλληλες δηλώσεις πίστης στο ΝΑΤΟ, καταγγέλλοντας τις "καταστροφικές και άναρθρες κραυγές του απομονωτισμού", αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και κατάγγειλε την Τουρκία ότι έχει μεταβληθεί στο μεγαλύτερο παράγοντα αποσταθεροποίησης στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο.

Σήμερα, το πρόγραμμα του κυβερνητικού κλιμακίου περιλαμβάνει περιοδείες στη Μαγνησία και την Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ