Τρίτη 18 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Απλώς... η καλύτερη

Η Κατερίνα Θάνου με 10.84 εντυπωσιάσε για μια ακόμη φορά και ανακυρήχθηκε κορυφαία αθλήτρια στο Μπρούνο Τζάολι

Η Κατερίνα Θάνου για άλλη μια φορά κατάφερε να καταπλήξει τους πάντες
Η Κατερίνα Θάνου για άλλη μια φορά κατάφερε να καταπλήξει τους πάντες
Κρατάει χρόνια... η δυναμική και πολλές φορές συγκινητική παρουσία της Κατερίνας Θάνου στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις του στίβου, όμως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η πρωταθλήτριά μας εισέπραξε το πιο μεγάλο χειροκρότημα. Ο εντυπωσιακός χρόνος των 10.84 που η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε στην τελική κούρσα των 100μ. στο Μπρούνο Τζάουλι του Γκέιτσχεντ της Αγγλίας και αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στο κόσμο (ισοφάρισε ανάλογη επίδοση της Μάριον Τζόουνς) οδήγησε τους διοργανωτές να τη βραβεύσουν ως την καλύτερη αθλήτρια του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Ετσι για μια ακόμη φορά η... φτερωτή Κατερίνα έδειξε ότι λίγο πριν τους Ολυμπιακούς βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα. Ωστόσο, τα πράγματα στο στρατόπεδο της Εθνικής μας ομάδας γυναικών δεν έτυχαν παρόμοιας... λάμψης. Τα κορίτσια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν κατάφεραν να διακριθούν καθώς κατέλαβαν στη γενική βαθμολογία την 8η θέση με 55β. και υποβιβάστηκαν στην Α' Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Εκτός της Θάνου πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Πόπη Ουζούνη στη σφαίρα όπου με βολή στα 18μ.16 εκατ. κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Αντίθετα, η Εθνική ανδρών έκανε το... καθήκον της αφού πήρε τελικά το εισιτήριο για το επόμενο Μπρούνο Τζάουλι (23-24 Ιούλη 2001, Βρέμη) καταλαμβάνοντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη. Ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στη σφαίρα, ο Κώστας Γκατσιούδης στο ακόντιο και ο Κώστας Κεντέρης στα 200μ. ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές της επίτευξης του στόχου του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δηλαδή της παραμονής τους στην κορυφαία εξάδα της Ευρώπης. Ο σφαιροβόλος μας με βολή στα 77.64 κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, όπως εξάλλου και ο Κώστας Γκατσιούδης, ο οποίος - αν και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό - με βολή στα 84.56 κατέλαβε τη 2η θέση. Παράλληλα, ο τρίτος της... παρέας Κώστας Κεντέρης, πραγματοποίησε φιλότιμη κούρσα στον τελικό των 200μ., αφού αν και «πρωτάρης» σε τελικούς, τερμάτισε τρίτος με τον ελπιδοφόρο χρόνο των 20.48. Λίγο μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων τους, οι αθλητές μας αναφέρθηκαν στις επιδόσεις τους, με πρώτο πρώτο τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, που τόνισε: «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε και στο σημερινό αγώνα. Θα μπορούσα να κερδίσω τον Γάλλο αν δεν ήμουν εκνευρισμένος». Περισσότερο ψύχραιμος ο κορυφαίος Ελληνας ακοντιστής αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στους λόγους που του στέρησαν την πρωτιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέσα στον αγώνα μού βγήκε η κούραση από τους πολλούς αγώνες που είχα κάνει τις προηγούμενες ημέρες. Είμαι ευχαριστημένος από τη δεύτερη θέση και τους επτά βαθμούς που έδωσα στη χώρα μας».

Στο ύψος των ανδρών ο Λάμπρος Παπακώστας βρέθηκε στην τρίτη θέση με άλμα στα 2.20, ενώ στο μήκος ο Κώστας Κουκοδήμος κατέλαβε την πέμπτη θέση με επίδοση 7.64.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ