Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι

Συγκεντρώσεις σήμερα στην Αθήνα, στις 10.30 πμ, και στη Θεσσαλονίκη στις 5 μμ

Δε θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί (ΚΠΣ). Οι εργαζόμενοι στους σταθμούς έχουν προγραμματίσει 48ωρη απεργία, ενώ σήμερα θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις: στην Αθήνα στις 10.30 πμ στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και στη Θεσσαλονίκη στις 5 μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν οι ΚΠΣ να παραμείνουν στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, "γιατί το κράτος πρέπει να έχει την ευθύνη της εποπτείας, σχεδιασμού, χρηματοδότησής τους", να καταργηθούν τα άρθρα 40 - 42 του Ν. 2218/94 και να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις μεταφοράς των σταθμών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τέσσερις σύλλογοι των εργαζομένων στους ΚΠΣ καταγγέλλουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας "η οποία προσπάθησε πίσω από την πλάτη μας να περάσει ρυθμίσεις που καταδικάζουν εμάς και τη δωρεάν δημόσια προσχολική αγωγή". Η στάση αυτή της κυβέρνησης - τονίζουν - είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική για μισθούς πείνας, κατάργηση της μονιμότητας, μείωση των θέσεων εργασίας, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και ουσιαστική κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης.

"Οι εργαζόμενοι - σημειώνεται στην ανακοίνωση - έχουμε τη δυνατότητα να αποκρούσουμε αυτή την πολιτική. Οι κινητοποιήσεις που έχουμε ξεκινήσει, η αρκετά καλή συμμετοχή μας στις απεργίες και στις συγκεντρώσεις μας, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το ότι ο αγώνας μας θα έχει αποτέλεσμα, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Η ένταση των κινητοποιήσεων, η μεγαλύτερη συμμετοχή μας σ' αυτές που προγραμματίζουμε είναι τα όπλα μας, όχι μόνο για να αποκρούσουμε τα κυβερνητικά σχέδια, αλλά και για να επιβάλλουμε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των ΚΠΣ και κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας".

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι οι μόνες εγγυήσεις για να πετύχουν είναι η ενότητά τους, η μεγαλύτερη συσπείρωσή τους στα σωματεία, η δυναμική και περισσότερο αγωνιστική συμμετοχή τους στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ