Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πειραματική Σκηνή" στο Εθνικό

"Πειραματική Σκηνή" δημιουργεί το Εθνικό Θέατρο.Στόχος της - όπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Εθνικού, Νίκος Κούρκουλος - είναι "να διερευνήσει δημιουργικά τους πιο σύγχρονους χώρους της θεατρικής έκφρασης στους τομείς της υποκριτικής και παραστασιολογίας, αναζητώντας την ελληνική, κυρίως, αλλά και τη διεθνή θεατρική πρωτοπορία".

Δημιουργείται, λοιπόν, Εργαστήρι της Πειραματικής Σκηνής,για την προετοιμασία των συντελεστών και των έργων, από το οποίο θα προκύψει ο "πυρήνας" των ηθοποιών. Την επιτροπή επιλογής ηθοποιών αποτελούν: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μαίρη Γκούτη, Νίκος Κούρκουλος, Διαγόρας Χρονόπουλος, Γιώργος Πάτσας, Νίκος Περέλης (υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής). Η πρώτη ακρόαση θα γίνει στις 6 Μαρτίου (11.30 πμ), στο Εθνικό (τηλ. συμμετοχής 3814.592 εσωτ. 141).

Για τη λειτουργία της Πειραματικής Σκηνής διατίθεται ο χώρος του γκαράζ,η Νέα Σκηνή για τις παραστάσεις, το Φουαγιέ για τα μαθήματα και γραφείο της στην οδό Φειδίου 5. Τα μαθήματα για το πρώτο εργαστήρι θα αρχίσουν στις 11/3. Θα διδάξουν: Μιχάλης Μερακλής, Κάρολος Μητσάκης, Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Σπύρος Βραχωρίτης, Αντώνης Διαμαντής, Νίκος Περέλης, Σταύρος Τσακίρης, Σωτήρης Χατζάκης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μαρία Γκούτη, Ερση Δρίνη, Μπάμπης Καρούσος, Αρης Βαφιάς, Βαγγέλης Κώτσου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ